Raf & Rani

Het stalen ros van Rani is klaar

Joe rafrani fiets 1

Op 22 juni beklimt Rani de Mont Ventoux voor het goede doel. Vandaag ging ze naar Roger De Vlaeminck Fietsen in Willebroek, waar Gunther haar op maat gemaakte fiets mocht presenteren. Die fiets werd samengesteld op basis van de resultaten van de bikefitting enkele weken geleden.

Kijk zelf naar het resultaat!

 


Rani doet aan bikefitting

Op 22 juni beklimt Rani de Mont Ventoux voor het goede doel. Op dinsdagvoormiddag 26/02 ging ze naar Athlete Fitting in Aalst, waar de sympathieke fiets-expert John haar maten opnam voor haar splinternieuwe koersfiets, die speciaal geprepareerd wordt voor deze uitdaging.


Uit de bikefitting bleek dat Rani een uitstekende natuurlijke houding heeft op de fiets en ook zéér lenig is, maar wel een lichte assymmetrie heeft tussen linker-en rechterbeen qua vermogen. Gelukkig heeft ze nog tijd over om te trainen, en zal ze verder begeleid worden door een topcoach.


Gella Vandecaveye wordt Rani haar motivatiecoach

Niemand minder dan ex-judoka Gella Vandecaveye zal Rani klaarstomen voor de beklimming van de Mont Ventoux. De voormalige topsportster zal samen met Rani gaan trainen en haar zowel mentaal als fysiek coachen bij de voorbereiding van deze pittige uitdaging. Benieuwd hoe dat gaat aflopen!


Rani werd onverwachts live op de radio uitgedaagd

We wisten al langer dat Rani niet vies is van een uitdaging (zie ook haar straffe prestaties onlangs in De Slimste Mens Ter Wereld). Maar nu gaat ze ook fysiek haar grenzen verleggen: ze werd namelijk live op de radio uitgedaagd door ex-motocrosser Joël Smets om samen met hem de Mont Ventoux te beklimmen op een koersfiets... 'Challenge' accepted dacht Rani! 

Ex-motorcrosser Joël Smets gaat op 22 juni namelijk zelf achterwaarts de Mont Ventoux oprijden, samen met zijn vriend Marc Herremans. Met hun prestatie willen ze vooral geld inzamelen voor ''To Walk Again''. Je zal hen hiervoor kunnen sponsoren per kilometer. 

Raf & Rani belden hem live op tijdens hun radioprogramma:


Rani gaat de uitdaging aan

Na een nachtje wikken & wegen en alles goed te overpeinzen hakte Rani finaal de knoop door...ze vertelde tijdens Raf & Rani on air dat ze de uitdaging van Joël gewoon zou aangaan! Zij gaat dit wel niet achteruit doen...maar gewoon lekker oldschool vooruit op een koersfiets.


Rani doet een inspanningstest

Als voorbereiding op de beklimming van de Mont Ventoux diende Rani een inspanningstest af te nemen, waarvan de resultaten onderzocht werden door 2 sportartsen. En die resultaten waren allesbehalve slecht!


Fiets mee met Rani de Mont Ventoux op!

"Mon Ventoux" is eigenlijk een beweegcampagne van Sporta, waarbij jaarlijks 2.000 fietsers zich wagen aan de beklimming van de legendarische kale berg. Koppel dit aan de doelstellingen van "To Walk Again" en je hebt een fantastische motivatie om zelf eens die dekselse Mont Ventoux te beklimmen.

Wie samen met Rani de uitdaging wil aangaan voor het goede doel kan zich altijd inschrijven via deze link.