
Deze week serveert Tess sex on a plate in Love, Sex & Drama.
Gaat liefde echt door de maag? Kan je iemand verleiden door lekker te koken?
VTM-kok Loïc inspireert je alvast met dit recept, want oesters zouden lustopwekkend werken...
Ingrediënten:
- 6 oesters (type creuses)
- 1 granny smith appel
- 1 duim gember
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 appelsien
- 1 limoen
- 1 lente ui
- 1 handvol bieslook
Het recept:
1. Appel en sjalot
Snipper de appel en sjalot in brunoise. Zeer kleine blokjes. 3 à 4 mm is perfect.
2. Huisgemaakte ponzu
Rasp wat zestes van een appelsien en een limoen en voeg toe aan twee eetlepels sojasaus. Pers een halve appelsien en een halve limoen. Voeg toe aan de sojasaus. Rasp er voor extra punch nog een duim gember bij. Zorg ervoor dat de gember zeer fijn geraspt is om dikke stukken te voorkomen. Is namelijk niet zo smakelijk...
3. Oesters
Open de oesters en haal het vlees eruit. Bewaar het sap en voeg toe aan blokjes appel en sjalot. Breng op smaak met huisgemaakte ponzu en een handvol zeer fijngesneden bieslook.
4. Afwerking
Spoel de schelpen proper en leg de oester er terug in. Werk af met de appelbereiding. Eet snel en kraakvers!
Smakelijk.