
Elke maandag tussen 16u en 19u nodigen Raf & Rani Sandra uit voor vragen te beantwoorden van luisteraars. Deze week vroeg luisteraar Els zich af of asperges op Vlaamse wijze wel gezond zijn. Ze eet ze enorm graag met geklaarde boter en een eitje.
Sandra stelt ons al gerust en zegt dat dat geen grote ramp hoeft te zijn!
Hieronder vind je Sandra's receptje voor asperges op Vlaamse wijze:
Ingrediënten
- 12 Mechelse asperges
- 1 snufje zeezout
- 1/2 bosje krulpeterselie, fijngehakt
- zwarte peper
- sap van 1/2 citroen
- 3 eieren, hardgekookt
- 4 el olijfolie
- 1 snufje nootmuskaat
Bereiding
- Leg de asperges op een snijplank en schil ze met een dunschiller van kop tot voet. Breek het uiteinde af (zo'n 2 cm). Spoel de schillen grondig onder stromend water. Doe de asperges en de schillen in een kookpot met koud water, wat citroensap en zout. Zet het water af zodra het kookt en laat de asperges +/- 8 minuten verder garen tot ze beetgaar zijn.
- Plet de eieren met een pureestamper, maar zorg dat het stukjes blijven. Meng de eieren met de peterselie.
- Verhit de olijfolie en kruid met peper en zout, nootmuskaat en meng de eitjes.
- Serveer de asperges met de eitjes eroverheen.