Sven & Anke

'Goed voor je ouders zorgen, ik vind dat we dat méér moeten doen!' Kürt praat bij 'Wat een dag' over ouderliefde

Ku rt

Gisteren was Kürt Rogiers te gast in 'Wat een dag'. In het programma laten ze de centrale gast altijd het 'nieuws van de dag' kiezen.

Kürt koos daarbij spontaan voor een artikel waarin een onderzoek wordt aangehaald dat 3 op de 4 Vlamingen zijn ouders nog vaak ziet. De resultaten van dit onderzoek werden eerder in november vrijgegeven door Sven & Anke in het kader van 'Schatten voor altijd', een radio-actie waarbij ze luisteraars van Joe willen inspireren om meer 'happy moments' samen met hun ouders in te plannen. 

“Ik was daar aangenaam door verrast”, vertelde Kürt.“Ik ben nu in een fase van mijn leven die ik eigenlijk niet had zien aankomen”, gaf hij toe. “De generatie na mij - mijn twee fantastische dochters waar ik nog veel voor moet zorgen - zitten onder mijn vleugels, maar ook de generatie voor mij - mijn ouders - komen langzaamaan onder de andere vleugels. Daarom hebben we beslist dat ze het ouderlijke huis gaan verkopen en heel dicht bij ons komen wonen, om de hoek. Zo kunnen we ze iets beter in de gaten houden en voor hen zorgen."

Anke mocht Kürt voor 'Wat een dag' ook een dag volgen, en zij ging samen met hem een bezoekje brengen aan het nieuwe huis van Kürt zijn papa, die bij hem in de buurt komt wonen. En toevallig was Kürt zijn papa daar ook bij!