THE SCABS

Gitaarheld Willy Willy van The Scabs overleden

Whatsapp image 2019 02 14 at 14.13.36

Afscheid van een Belgische rocklegende

Treurig nieuws uit de muziekwereld: Leadgitarist Willy Willy van The Scabs is overleden na een strijd tegen kanker. Vorige week trad Willy Willy oftewel Willy Lambregt nog op samen met The Scabs tijdens de MIA's. The Scabs ontvingen toen een Lifetime Achievement Award, een mooie bekroning voor het parcours van de succesvolle Belgische rockband.Muzikant tot het bittere eind

De diagnose van kanker werd in juni 2018 bij Willy Willy vastgesteld. Tot op de dag van vandaag is het niet duidelijk om welke vorm van kanker het precies ging. Willy wou tot op het einde vooral actief blijven als gepassioneerde muzikant en bleef discreet over zijn ziekte. 

“Ik wil binnenkort niet overal gaan op­draven als spreekbuis voor mensen met kanker”, zei hij daarover. “Niet dat ik bekende mensen die dat wel doen veroordeel, maar in mijn geval is het: let the ­music do the ­talking.”

“Mensen vragen me soms waarom ik nu, net na de ­diagnose, meer dan ooit wil doorgaan. Maar wat moet ik doen? In mijn bed gaan liggen? Luister, ik heb kanker, zoals zoveel mensen, en daarom wil ik nog zo veel mogelijk genieten. En mijn werk is mijn passie, dus een volle agenda maakt me gelukkig. Ik geniet met volle teugen van het leven, en ­samen met mijn partner Michèle blijf ik erin ­geloven.”  

Laatste tournee met The Scabs

The Scabs waren de afgelopen maanden op tournee om hun 40e verjaardag te vieren. Willy Willy speelde een hele reeks concerten mee, maar nooit de volledige shows vanwege zijn gezondheid. Willy zou op dat moment een nieuwe chemokuur ook geweigerd hebben en enkel nog aangedrongen hebben op het spelen van een reeks afscheidsoptredens. Op 01 februari speelden ze een concert zonder hem. De band heeft tijdens dat concert toen ‘Mesaboogie Feedback’ speciaal aan hem opgedragen. In 2013 moesten The Scabs al afscheid nemen van hun bassist Fons Symons, die ook overleed aan de gevolgen van longkanker.

Met het optreden tijdens de MIA’s en het ontvangen van een Lifetime Achievement Award nam Willy Willy die avond dus niet alleen symbolisch afscheid van zijn band maar ook van het leven. De Belgische muziekscène verliest daarmee een van zijn meest bekende rockgitaristen.De uitvaart van Willy Lambregt zal plaatsvinden op woensdag 20 februari 2019 om 14u in het crematorium Siesegem, Merestraat 169 te Aalst en is toegankelijk voor het publiek.