KYLIE MINOGUE

Gelukkige verjaardag, showgirl en buurmeisje!

Kylie 2400x13502

Feest, want showbeest Kylie Minogue blaast vandaag 50 kaarsjes uit.

Speciaal voor de verjaardag van de Australische gaan we bij Joe op maandag 28 mei voor Kylie all the way. De hele dag lang hoor je elk uur een nummer uit de rijkgevulde carrière van Kylie Minogue.

Maar waarvan kennen we Kylie Minogue eigenlijk?

Buurmeisje Kylie

Op 28 mei 1968 zie de Australische het levenslicht in de buurt van Melbourne als oudste in een gezin van 3 kinderen.

Op haar 13de krijgt ze haar eerste rolletje in een soapserie, 'The Sullivans', maar het is pas door haar rol in 'Neighbours' dat ze echt doorbreekt.

Here comes the music

Als 20-jarige wordt ze aan de zijde van Jason Donovan bekend bij het grote publiek als Charlene. De twee trouwen uiteindelijk in de serie. 

Door haar rol in 'Buren' wordt Kylie gevraagd om op een liefdadigheidsbal op te treden. Ze brengt een cover van 'Loco-Motion' die haar meteen ook een platencontract bezorgt.


De eerste single waarmee Miss Minogue wereldwijd doorbreekt, wordt 'I Should Be So Lucky'. Een nummer dat (zo wil het verhaal) op 40 minuten werd geschreven terwijl Kylie op de gang wachtte op haar producers. Die waren namelijk vergeten dat de zangeres zou langskomen om op te nemen.

Dat het tussen Kylie en 'Neighbours'-tegenspeler Jason op romantisch vlak klikt (ook naast het scherm), weerspiegelt zich in hun muziek, want samen nemen ze 'Especially For You' op. 


Groot in het klein

Vanaf dan gaat het hard voor Kylie.

Ze groeit uit tot een wereldster in miniformaat, want Kylie wordt niet groter dan 1,52 meter

De Australische werkt samen met grootheden uit de popmuziek als Robbie Williams ('Kids'), Frank Sinatra ('Santa Is Coming To Town'), Enrique Iglesias ('Beautiful'), Nick Cave and the Bad Seeds ('Where The Wild Roses Grow') en vele anderen.


Vechter Kylie

Dat Kylie een vechtersbaas is, blijkt niet alleen uit haar acteercarrière.

Het showbeest vertolkt onder andere naast Jean-Claude Van Damme de rol van Cammy in de verfilming van het computerspel 'Street Fighter', is te zien in 'Moulin Rouge' als groene fee, treedt aan als coach en jurylid in 'The Voice' (UK & Australia) en 'The X Factor' en wordt zelfs gedigitaliseerd in haar eigen computerspel ('Kylie Sing and Dance').

Maar ook in haar privéleven moet Kylie knokken.

In 2005 krijgt ze te horen dat ze borstkanker heeft. Ook nu blijft ze niet bij de pakken zitten. Na een operatie en chemotherapie wordt de zangeres kankervrij verklaard en besluit ze een voorbeeld te zijn voor alle vrouwen die met de ziekte te maken krijgen.

Van soapster tot showgirl

Intussen heeft de kleine showgirl 11 studio-albums achter haar naam staan en scoort ze wereldwijd verschillende hits. Denk maar aan 'All The Lovers', 'In Your Eyes', '2 Hearts', 'Slow' en zo veel meer...

Zowel haar stijl als sound is geëvolueerd van brave soapster naar sexy showgirl en Kylie denkt nog niet aan ophouden. 


Proficiat, Kylie.
Dat er nog veel muzikale jaren mogen volgen! 

Kylie all the way.
Maandag 28 mei op Joe.