Raf & Rani

Gadget Goeroe: afkoelen op kantoor doe je zo!

Rani

De zomer is aangebroken! Het weer is momenteel puffen en blazen dus nam Gadget Goeroe Alain Claes de hitte onder handen. 

Hij voorziet maar liefst vier verschillende gadgets die helpen om het hoofd koel te houden in deze drukkende temperaturen.


Gadget 1: ventilator pet 

De eerste gadget houdt je hoofd letterlijk koel: een baseball pet met ingebouwde ventilator

De pet beschikt over twee mini zonnecellen. Dat wil dus zeggen: hoe harder de zon schijnt, hoe sneller de ventilator blaast. 

Eén nadeel? Het is enkel te koop in Amerika.


Gadget 2:  USB fridge

Door de hitte heb je zin in een héél koel drankje, jammer genoeg warmt het door deze hete temperaturen snel op. Daar heeft Gadget Goeroe Alain iets voor gevonden: een USB fridge

Het ziet er uit als een mini-koelkast, niet veel groter dan het blikje zelf. Je sluit het aan op een USB poort van je computer en voila: je drankje blijft véél langer fris!

Er bestaan verschillende merken en soorten van deze USB fridge. Wil je er eentje? Zoek het gewoon op Google daar vind je er gegarandeerd wel eentje.


Gadget 3: Ijsblokmachine

Een alternatief voor de USB fridge is de ijsblokmachine. Op maar liefst 10 minuten maakt deze machine een bak vol met ijsblokjes

De ijsblokmachine kan je kopen op Amazon voor 160 euro.


Gadget 4: ChiliPad

De plaats waar we het meeste last hebben van de warmte is de slaapkamer. Velen lossen dit op door airconditioning of een ventilator te gebruiken, maar dat is erg duur en het maakt ook nog eens veel lawaai.

Natuurlijk bestaat er ook een efficiënter en slimmer alternatief: een ChiliPad. Het is een extra dunne matras die je op je bestaande matras legt.

In die matras zitten er buisjes met water. Deze buisjes warmen op of koelen af afhankelijk van wat jij wenst.

Het verbruik van zo'n verkoelende matras is erg laag, zeker in vergelijking met airconditioning. 

De prijs van zo'n ChiliPad is afhankelijk van de grootte van je bed. Voor een bed van 1,5m x 2m betaal je ongeveer 800 euro.


Gadget 5: Mini ventilator

De laatste gadget is een mini ventilator. Aan deze gadget zijn enkel voordelen verbonden.

Het is heel klein waardoor je het gemakkelijk in je broekzak kan meenemen en daarnaast is het ook nog eens erg goedkoop.

De mini ventilator kost 10 euro en kan je kopen op Amazon