Raf Van Brussel

Is er nog JOE fm als de stroom uitvalt?

Atp stroompanne joe

Als de onheilspellende berichten kloppen, dan kan het zomaar gebeuren dat je de komende periode soms zonder stroom komt te zien bij jou thuis of op jouw werk.
JOE bevindt zich niet in een afschakelgebied, dus we zullen kunnen blijven uitzenden. Maar niet alle luisteraars zullen ons kunnen blijven ontvangen.
Toch zijn we stand-by voor luisteraars die mogelijk programma’s zullen missen door de afschakeling.

In onderstaande lijst kan je antwoorden terugvinden op eventuele vragen:

Word ik door jullie vooraf op de hoogte gebracht wanneer ik niet naar de radio zal kunnen luisteren?

Via onze programma’s en nieuwsuitzendingen brengen we onze luisteraars minstens een week op voorhand op de hoogte van de mogelijkheid tot afschakeling. Op de dag van de afschakeling zal er elk halfuur een update voorzien worden in onze radionieuwsuitzendingen om onze luisteraars te informeren. Daarnaast verwijzen we ook graag naar de uitzendingen van VTM NIEUWS en naar vtmnieuws.be.

Ik heb geen radio-ontvangst, maar ik heb wel elektriciteit. Hoe kan dit?

Radiozenders zijn afhankelijk van zendmasten. Het kan zijn dat de zendmast die jou van ons radiosignaal voorziet in een afschakelgebied ligt en dus tijdelijk geen signalen uitzendt.

Mijn radio werkt wel, maar tv niet of omgekeerd. Hoe kan dit?

In het eerste geval werkt je radio op batterijen. De zendmast die jou van ons radiosignaal voorziet, ligt niet in een afschakelgebied waardoor het signaal je toestel toch kan bereiken.
In het tweede geval ligt de zendmast die jou van ons radiosignaal voorziet in een afschakelgebied waardoor het dus tijdelijk geen signalen uitzendt. Je kan JOE fm via Kanaal 911 van Telenet of Kanaal 821 van Proximus ontvangen.

Worden programma’s tijdens een afschakelmoment wel uitgezonden in niet-afgeschakelde zones?

Het programmaschema wordt tijdens de afschakeling niet gewijzigd. De programma’s zullen in niet-afgeschakelde zones gewoon beluisterd kunnen worden.

Wat gebeurt er met de programmering na het aflopen van een afschakelmoment?

Het programmaschema wordt tijdens de afschakeling niet gewijzigd. Na een afschakelmoment kan je gewoon inpikken.

Worden programma’s die in een afschakelmoment vallen opnieuw uitgezonden?

Omwille van het liveaspect van radioprogramma’s worden deze programma’s niet opnieuw uitgezonden.

Kan ik gemiste programma’s na de afschakeling ergens herbeluisteren?

Onze programma’s worden niet integraal online aangeboden. Je kan programma’s achteraf dus niet volledig herbeluisteren. Voor nieuws kan je steeds terecht op onze website.

Wat gebeurt er met spelprogramma’s op de radio tijdens een afschakelmoment?

Er zullen geen spelmomenten gehouden worden tijdens de aangekondigde afschakelmomenten. Zo krijgt iedereen een gelijke kans om mee te spelen.

Is radio via het internet (op smartphone, tablet of pc) wel beschikbaar tijdens een afschakelmoment?

Je kan steeds naar onze zenders luisteren via JOE.be op voorwaarde dat je over een sterke en stabiele internetverbinding beschikt. Bij een stroomonderbreking in je zone kan je hier helaas geen gebruik van maken wegens het wegvallen van je internetverbinding.
Heb je een iPhone, dan moet je zeker onze app downloaden. Maar via JOE.be kunnen ook alle andere mobiele toestellen zonder problemen naar onze live-stream luisteren.

Even zonder stroom is het einde van de wereld niet!

Raf van Brussel vond meteen inspiratie om een liedje te maken rond het afschakelplan. Beluister zijn afschakellied hierboven!