
Elke maandag tussen 16u en 19u nodigen Raf & Rani Sandra uit voor vragen te beantwoorden van luisteraars. Omdat ze even met vakantie zijn, neemt Leen Demaré het van hen over.
Deze week was het de beurt aan luisteraar Barbara die al een paar keer hummus had gekocht, maar het eens graag zelf wil maken. Dat is héél eenvoudig, verteld Sandra!
Hieronder vind je twee verschillende receptjes:
Hummus "on the go"
Ingrediënten
- 400g kikkererwten
- 1 el tahini (sesampasta)
- 0,5 citroen
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- 2 tenen look
- 1 snuifje komijn
- Wortelen, komkommer, paprika
Bereiding
- Doe de kikkererwten in een cutter.
- Voeg sesampasta en citroensap toe.
- Kruid met peper en zout.
- voeg een scheutje olijfolie toe. Mix het geheel.
- Voeg de look en een snuifje komijn toe.
- Snij de komkommers in kleine balkjes.
- Schil de wortelen en snij ook kleiner.
- Doe de hummus in een bokaal. Voeg de groenten toe.
- Smakelijk!
Hummus van rode biet
Ingrediënten
- 400g kikkererwten
- 1 el tahini (sesampasta)
- 0,5 limoen
- 2 rode bieten
- Yoghurt
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- 2 tenen look
- Crackers
Bereiding
- Doe de kikkererwten in de cutter.
- Snij de rode biet in stukjes en voeg toe.
- Doe er de tahini (sesampasta) bij.
- Voeg de yoghurt toe.
- Kruid af met limoensap, peper, zout en Ras el hanout.
- Doe er de knoflook en olijfolie bij en cutter fijn.
- Serveer met crackers.
- Smakelijk!