
Voor de verjaardag van Raf bakte nieuwslezeres Maite onlangs een frangipanetaart.
Maite was daarmee niet aan haar proefstuk. Op de Joe-redactie zijn haar taarten nog beroemder dan Maite zelf.
We kregen dan ook veel vragen naar het recept.
Dus op algemeen verzoek: het recept voor de frangipanetaart van Maite.
Ingrediënten:
- 1 kant-en-klare bladerdeegbodem
- 125g suiker, liefst bloemsuiker
- 125g (vloeibare) bakboter
- 125g geraspte amandelen
- 20g bloem
- 2 eieren
- enkele eetlepels abrikozenkonfituur
Bereiding:
- Bedek een taartbodem met het bladerdeeg en prik er enkele keren in met een vork
- Bestrijk de bladerdeegbodem met een laag abrikozenconfituur
- Meng de eieren, suiker, bakboter, bloem en amandelen zeer goed tot je een brij krijgt. Je krijgt het beste resultaat als je de eieren eerst schuimig opklopt met de suiker, zodat het volume verdubbelt.
- Daarna voeg je de andere ingrediënten toe.
- Leg het amandelmengsel op de abrikozenlaag en strijk het goed uit.
Het is leuk om wat bladerdeeg over te houden, er sliertjes van te maken en die als een raster op de amandelpasta leggen.
Bak de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C.
SMAKELIJK!
