De Zomer Van...

De Zomer Van 1994

Joe default

Vanaf maandag 30 juli blikt JOE elke werkdag van 12-14u terug naar de zomer van een bepaald jaar. Wat stond er in de krant? Waar hielden we ons mee bezig? En vooral: wat waren de hits op dat moment?

Truus gaat 20 jaar terug in de tijd, naar de zomer van 1994.

Nelson Mandela wordt op zijn 75e verkozen tot president van Zuid-Afrika, hij is daarmee de eerste zwarte president van het land.
Net voor de zomer, in mei, zijn de werken aan de kanaaltunnel tussen Engeland en Frankrijk eindelijk voltooid. Maar pas in november reed de eerste Eurostar tussen Londen, Parijs en Brussel.
Jacqueline Kennedy Onassis overlijdt, tot op de dag van vandaag is zij een voorbeeld voor een hele generatie vrouwen. Ze was aantrekkelijk, altijd goed gekleed, charmant, verstandig en gecultiveerd.
De Amerikaanse football-speler en acteur OJ Simpson wordt beschuldigd voor de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend. Op de dag dat hij zich zou moeten aangeven vlucht hij in zijn auto. De achtervolging werd live op tv uitgezonden en duizenden mensen stonden langs de kant van de weg te kijken.
De veerboot Estonia zinkt op weg van Tallinn naar Stockholm. Er waren meer dan 900 doden bij de ramp, waarmee het de grootste scheepsramp in de Europese naoorlogse geschiedenis is.

Nieuw op TV in 1994: het spelletje Blokken met Ben Crabbé, de serie Friends en Buiten de Zone. In de bioscoop is Pulp Fiction dé film van het jaar. Lachen deden we met de films The Mask, Dumber & Dumber en zelfs Jacques Vermeire waagt zich met Max aan een langspeelfilm.

Truus draait muziek van oa Dinky Toys, Wet Wet Wet, Ace Of Base, Snap! en Crash Test Dummies.