De Zomer Van...

De Zomer Van 1991

Joe default

Vanaf maandag 30 juli blikt JOE elke werkdag van 12-14u terug naar de zomer van een bepaald jaar. Wat stond er in de krant? Waar hielden we ons mee bezig? En vooral: wat waren de hits op dat moment?

Bjorn gaat vandaag terug naar het jaar 1991.

In augustus proberen de communisten in Rusland een coup te plegen. Gorbatsjov werd weer hersteld als leider, maar al snel nam Boris Jeltsin het stokje van hem over. Een jaar nadat de Amerikaanse president Bush de oorlog verklaarde aan Saddam Hoessein, hield in 1991 de eerste Golfoorlog op. In eigen land behalen de regeringspartijen een slecht resultaat en kan het Vlaams Blok een grote winst boeken. De pers roept de verkiezing uit tot 'zwarte zondag'.

Vrolijker nieuws dan: VTM lanceert twee succesvolle programma's in 1991, Familie komt op de buis en is vandaag de dag de langstlopende Belgische soapserie. Paul Jambers zoekt bijzondere figuren op in Vlaanderen en doet hierdoor heel wat stof opwaaien. De soapserie Dallas stopt er dan weer mee, terwijl Jerry Springer de grenzen van het goede fatsoen aftast op de Amerikaanse televisie.

In de bioscoop griezelen we met Hannibal Lecter in The Silence Of The Lambs en scoort de roadmovie Thelma & Louise.

Bjorn draait muziek van oa Isabelle A, Vanilla Ice, Seal en Crystal Waters.