De Zomer Van...

De Zomer Van 1990

Joe default

Vanaf maandag 30 juli blikt JOE elke werkdag van 12-14u terug naar de zomer van een bepaald jaar. Wat stond er in de krant? Waar hielden we ons mee bezig? En vooral: wat waren de hits op dat moment?

Bjorn gaat terug naar de zomer van 1990.

De 'gekkekoeienziekte' was een nieuw fenomeen in 1990. We zagen op TV de beelden van koeien die niet langer op hun benen konden staan. Er werd gevreesd dat er een relatie was tussen BSE, zoals de ziekte officieel heet, en de ziekte van Creutzfeldt-Jacob bij mensen. We zaten 36 uur zonder koning, omdat Koning Boudewijn weigerde een nieuwe abortuswet te ondertekenen. Na 27 jaar komt Nelson Mandela vrij in Zuid-Afrika.

Clouseau brengt haar eerste album Hoezo uit, en 'Daar Gaat Ze' is in 1990 een dikke hit in België en Nederland. Milli Vanilli was een Duits/Frans popduo, bestaande uit Fab Morvan en Rob Pilatus. Ze zijn berucht omdat ze als enige groep in 1990 hun Grammy Award moesten inleveren. In dat zelfde jaar werd bekend dat ze zelf geen noot gezongen hadden van het album waarvoor ze een Grammy wonnen en dat ze playbackten tijdens live-concerten.

Op TV vroegen we ons af wie Laura Palmer vermoord had in de serie Twin Peaks, en maakte we kennis met een voetbalclub met de naam F.C. De Kampioenen. Verder hadden we nog Waagstuk, Benidorm en de Soundmixshow op VTM.

Bjorn draait muziek van oa Roxette, Snap!, MC Hammer en Vaya Con Dios.