ROY ORBISON

De Zomer Van 1988

Joe default

Vanaf maandag 30 juli blikt JOE elke werkdag van 12-14u terug naar de zomer van een bepaald jaar. Wat stond er in de krant? Waar hielden we ons mee bezig? En vooral: wat waren de hits op dat moment?

Bjorn blikt terug naar 1988.

Oh Pretty Woman, You Got It, Crying, ... het zijn enkele van de hits van Roy Orbison. In 1988 zingt hij echter zijn laatste noot. Enkele dagen daarvoor speelde hij nog op het Diamond Awards Festival in het Antwerps Sportpaleis. Celine Dion wint dat jaar het songfestival in Ierland met het nummer Ne Partez Pas Sans Moi. Ook dieren waren populair in 1988: Plons De Gekke Kikker op TV en Roger Rabbit op het grote scherm. Madonna dumpt acteur Sean Penn na drie jaar huwelijk.

In augustus komt er een einde aan de Irak-Iraanse oorlog, die losgebarsten was in 1980. In Rusland was Gorbatsjov bezig met de 'Perestrojka', oa door het terugtrekken van de Russische troepen in Afghanistan. Maar in 1988 verloor hij definitief het vertrouwen in de partij en bereidde hij een scheiding tussen partij- en staatsinstituties voor om de macht van de communisten in te perken.