De Zomer Van...

De Zomer Van 1987

Joe default

Vanaf maandag 30 juli blikt JOE elke werkdag van 12-14u terug naar de zomer van een bepaald jaar. Wat stond er in de krant? Waar hielden we ons mee bezig? En vooral: wat waren de hits op dat moment?

Truus gaat terug naar het jaar 1987.

België wordt dat jaar opgeschrikt door de ramp met de Harald Of Free Enterprise. De ferry kapseisde net buiten Zeebrugge en bijna 200 opvarenden overleven de ramp niet. De Engelsen kiezen voor de derde keer op rij voor Margret Thatcher, terwijl Ronald Reagan Michael Gorbatsjov oproept om het Ijzeren Gordijn neer te halen.

1987 is een uitstekend film- en televisiejaar. Good Morning Vietnam, La Bamba, Full Metal Jacket, Fatal Attraction en Lethal Weapon zijn de toppers in de bioscoop. Op TV keken we stiekem naar de Pinup club met Wendy van Wanten, en proberen de broers Verreth met de Pak De Poen show een bijzondere spelshow neer te zetten. Het programma wordt legendarisch, maar wel om de verkeerde redenen. Met MTV is er opeens een tv-kanaal waar alleen maar videoclips worden uitgezonden, in de Tracey Ullman show verschijnt voor het eerst de familie Simpson. The A-Team stopt er dan weer mee, een hele generatie is opgegroeid met de stoere avonturen van Hannibal, Face, Murdock en B.A.

België mag het Eurovisiesongfestival in Brussel organiseren, na de winst van Sandra Kim een jaar eerder. Lilliane St. Pierre brengt Soldiers Of Love, maar Johnny Logan gaat voor de tweede keer met de winst naar huis.

Bjorn draait muziek van oa Spagna, Cock Robin, Tony Esposito, Terence Trent D'Arby en Peter Gabriel