De Zomer Van...

De Zomer Van 1982

Joe default

Vanaf maandag 30 juli blikt JOE elke werkdag van 12-14u terug naar de zomer van een bepaald jaar. Wat stond er in de krant? Waar hielden we ons mee bezig? En vooral: wat waren de hits op dat moment?

Truus blikt terug naar 1982.

Het Verenigd Koninkrijk en Argentinië raken in 1982 verwikkeld in de Falklandoorlog. Argentinië veroverde in maart en april van 1982 de eilanden op de Britten, maar de Britten wisten de eilanden vrij eenvoudig te heroveren. Formule 1 coureur Gilles Villeneuve overlijdt in mei op het Circuit Zolder tijdens zijn laatste kwalificatieronde voor de Grand Prix van België. René Martens wint de klassieker de Ronde van Vlaanderen. En de ingenieurs van Philips vinden iets nieuws uit: de compact disk.

Steven Spielberg leert ons E.T. kennen, de 'extra-terrestrial' die per ongeluk op de aarde terecht komt en terug naar huis wil. Op TV kijken we naar een bar in Boston, die Cheers heet. De populaire serie zou tot 1993 lopen. Actrice Jane Fonda lanceert haar eerste workout-video, waarna we allemaal aan aerobics gaan doen. De hype is compleet als zelfs de Nederlandse tv-presentator Ron Brandsteder zich aan zijn eigen serie aerobics-videos waagt.

Truus draait muziek van oa Boys Town Gang, Kim Wilde, Blondie en Vangelis.