De Zomer Van...

De Zomer Van 1981

Joe default

In De Zomer Van... blikt JOE elke werkdag van 12-14u terug naar de zomer van een bepaald jaar. Wat stond er in de krant? Waar hielden we ons mee bezig? En vooral: wat waren de hits op dat moment?

Het waren woelige tijden, zo aan het begin van de jaren '80. In 1981 werd een aanslag gepleegd om de Amerikaanse president Ronald Reagan, die toen nog maar 69 dagen in het Witte Huis zetelde. John Hinckley, Jr. schoot de president in Washington neer, maar Reagan overleefde het. Spanje ontsnapte aan een staatsgreep, beraamd door delen van de Guardia Civil en het Spaanse leger, en in Iran werden na 14 maanden de Amerikaanse gijzelaars vrijgelaten.

Prins Charles stapte op 29 juli 1981 in de St Pauls Cathedral in het huwelijksbootje met Lady Diana Spencer. Ze kregen twee zonen, William en Harry, maar scheidden in 1996 toen Diana lucht kreeg van de affaire tussen Charles en Camilla Parker-Bowles.

We maakten kennis met de hogesnelheidstrein: de TGV deed zijn eerste ritten tussen Parijs en Lyon.
In de hitparade van 1981 stonden oa Kim Carnes met 'Bette Davis Eyes', maar ook Dolly Parton met '9 To 5' en Andre Hazes was 'Een Beetje Verliefd'.

Bekijk hierboven enkele fragmenten.