De Zomer Van...

De Zomer Van 1977

Joe default

Vanaf maandag 30 juli blikt JOE elke werkdag van 12-14u terug naar de zomer van een bepaald jaar. Wat stond er in de krant? Waar hielden we ons mee bezig? En vooral: wat waren de hits op dat moment?

Truus gaat terug naar de zomer van 1977.

Er is in dat jaar veel nieuws uit de ruimte. De ruimtesondes Voyager I en II worden gelanceerd om op verkenning te gaan in ons zonnestelsel. In de twee ruimtesondes wordt een grammofoonopname gestoken. De eerste Space Shuttle was gebouwd in 1976 en in 1977 kreeg hij zijn eerste testvlucht. Daarvoor vloog hij eerst mee op de rug van een speciaal daarvoor aangepaste Boeing 747. En er was een vreemd buitenlands geluid: het WOW-signaal dat in 1977 werd opgevangen bleek niet natuurlijk, maar tot op de dag van vandaag weet niemand waar het vandaan komt.

God Save The Queen: Koningin Elizabeth viert dat ze 25 jaar op de troon zit. Net op dat moment barst ook de punk-beweging in Londen uit en de Sex Pistols brengen een gelijknamige single uit. De BBC weigert het liedje op de radio te draaien en is de missie van de punkband geslaagd. Voor de muziekwereld is 1977 een zwart jaar: Elvis overlijdt, maar ook Maria Callas, T-Rex zanger Marc Bolan en 3 leden van Lynyrd Skynyrd komen om bij een vliegtuigcrash.

Twee grote blockbusters draaien in de bioscoop: Stars Wars en Saturday Night Fever. Op TV maken we kennis met Slisse & César, Kijk Uit en Spel Zonder Grenzen.

Truus draait muziek van oa Bony M, Dillinger, Flash & The Pan, Supertramp, Gerard Lenorman en Thelma Houston.