De Zomer Van...

De Zomer van 1974

Joe default

Vanaf maandag 30 juli blikt JOE elke werkdag van 12-14u terug naar de zomer van een bepaald jaar. Wat stond er in de krant? Waar hielden we ons mee bezig? En vooral: wat waren de hits op dat moment?

Bjorn gaat 40 jaar terug in de tijd, naar 1974.

ABBA brak door in 1974 nadat ze het Eurovisiesongfestival wonnen met Waterloo. Het was een begin van een zeer succesvolle carrière en ze werden en ze groeiden uit tot één van de grootste bands aller tijden. John Lennon is na het einde van The Beatles naar New York uitgeweken met Yoko Ono. Opvallend: op 23 augustus 1974 beweert hij een UFO gezien te hebben vanuit zijn appartement in de big Apple.

Ook in Amerika moet President Nixon aftreden na het Watergate-schandaal. Journalisten ontdekten dat enkele inbrekers geprobeerd hadden om afluisterapparatuur te plaatsen in het hoofdkantoor van de Democratische Partij in aanloop naar de verkiezingen. De Republikeinen gingen door het stof en het was het einde van Nixon.

The Fonz maakt zijn entree op de Amerikaanse televisie in de serie Happy Days, de tweede Godfather film draait in de bioscoop en Stephen King publiceert zijn eerste boek 'Carrie'.\

Bjorn draait muziek van oa Terry Jacks, The Sweet, Mud, Hot Chocolate en The Cats.