De Zomer Van...

De Zomer Van 1972

Joe default

Vanaf maandag 30 juli blikt JOE elke werkdag van 12-14u terug naar de zomer van een bepaald jaar. Wat stond er in de krant? Waar hielden we ons mee bezig? En vooral: wat waren de hits op dat moment?

Bjorn gaat ver terug in de tijd: naar de zomer van 1972.

De Olympische Spelen in München worden opgeschrikt door de moord op elf atleten en officials van de Israëlische ploeg. De Palestijnse beweging Zwarte September is verantwoordelijk voor het bloedbad. President Nixon maakt in 1972 een reis naar China om de relatie met de VS te verbeteren. De Amerikanen zijn verbaasd om Nixon, een verwoed anti-communist, de handen te zien schudden met de Chinese leiders. Later in hetzelfde jaar worden inbrekers betrapt in het hoofdkantoor van de Democratische partij. Het is de start van het Watergate schandaal, waardoor Nixon twee jaar later moet aftreden.

TiTa tovenaar is razend populair bij de kinderen, de serie is te volgen op de Nederlandse televisie. Ook Loekie de leeuw maakt zijn debuut tussen de reclamespots. Calimero spreekt voor het eerst Nederlands, terwijl het programma Hier Spreekt Men Nederlands op de BRT probeert de Vlaming beter Algemeen Beschaafd Nederlands te leren praten.

In de bioscoop draait The Godfather, maar ook de cultfilm Deep Throat.

Bjorn draait muziek van oa Gilbert O’ Sullivan, Golden Earring, Anarchic System, Paul Simon en Nilsson.