Raf & Rani

De Leukste Hond van Vlaanderen: alle winnaars op een rijtje

Dsc06000  1

De voorbije weken gingen Raf & Rani op zoek naar de Leukste Hond van Vlaanderen

24 geselecteerde honden, verdeeld in 8 categorieën, zakten naar de Joe-studio's in Vilvoorde af om de titel in de wacht te slepen.


Hieronder vind je een overzicht terug van alle winnaars.

Stoutste Hond: Mike

Deze jack Russel van drie weet van geen ophouden. Er is geen huis met hem te houden, hij zet het namelijk alleen maar op stelten. Zijn baasjes en hun gasten zijn geen moment gerust wanneer hij op vrije voeten loopt. Ook de andere bewoners van Kortemark hebben al vaak kennis gemaakt met dit stukje loslopend geweld. Een hapje uit een schoen of een hapje uit de keukentafel… Mike zet al es graag ergens z’n tandjes in. Baasje Gaëlle vindt het vooral fijn dat Mike met zijn titel Stoutste hond ein-de-lijk es iets positief doet in plaats van alle last die hij veroorzaakt.

Heetste Hond: Buddy

Grote wasjes, kleine wasjes, Golden Retriever Buddy haalt ze uit de wasmachine. Deze blonde god van 1 jaar en 3 maanden haalt zonder twijfel goud op het WK Lingerie Stelen voor Gevorderden. BH’s, strings, tanga’s en jarretellen... voor het stelen van wat damesondergoed moet je Buddy bellen!

Harigste Hond: Des

Met een lengte van 30 cm kort gewiekt, is de vacht van ‘Des’ een waar tapijt. Al zorgt het voor wel wat haren in de boter bij haar baasjes. Het scheelde maar een haar of Des had aan de zijde van Gert Verhulst gestaan om liters champagne en kilo’s kaviaar naar binnen te werken, maar een zeker ‘Samson’ was haar te slim af. Baasje Monique zit als kapster elke dag met de handen in het haar. Maar geen haar op haar hoofd dat eraan denkt om Des kaal te scheren.

Grootste Hond: Smoske

Eins, Zwei, Drei, Vier, het leven van deze Duitse Dog bestaat alleen maar uit prettige aaitjes en tonnen buitenspeelplezier. Met een hoogte van meer dan een meter, heeft Smoske geen pillen, paddenstoelen of grassen nodig om in hogere sferen te geraken. Daar zit ie altijd al. Smoske is ieders grote vriend in goede en slechte tijden, als je ‘t echt lief vraagt, zal je misschien ook wel es paard op hem mogen rijden.

Beste Vriend: Casper

Na jaren zagen kwam deze witte pluizenbol in het leven van Ebe en het is niet de bedoeling dat hij er ooit weer uit verdwijnt. Casper is niet alleen haar beste vriend, hij is ook een steun en toeverlaat tijdens de vele slapeloze nachten. Een luisterend oor, een warme knuffel of een vriendelijke poot, Casper staat steeds te springen om z’n baasje op te vrolijken. 

Beste Hulphond: Odin

Teacher, leave the kids alone met een gerust hartje, want deze Australian shepherd van anderhalf houdt de boel wel onder controle. Meester Odin staat klaar met raad en daad voor elke leerling in z’n school, Maar knuffels geven, vrolijk ronddartelen en ravotten tijdens de speeltijd, zitten ook in z’n takenpakket.

Schattigste Hond: Marcel

Al 7 maanden zorgt Marcel elke dag voor hartjes in de ogen van zijn baasje Laura. Zij vindt het fantastisch als Marcel met z’n kleine, donzige lijfje dicht tegen haar aan komt liggen. Toevallig ook één van de lievelingsactiviteiten van de dwergpoedel zelf. Het motto van Marcel is Carpe Diem. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. En als je het toch een beetje moeilijk hebt, zorgt hij met z’n onhandigheid sowieso voor een brede smile op je ‘bekkie’. 

De Strafste Hond (én Leukste Hond van Vlaanderen): Coada

Coada is 11 en gaat al huppelend door het leven en dat mag je in haar geval letterlijk nemen. Want wat ze ook doet, ze komt altijd op haar TWEE poten terecht. Andere honden die haar tegenkomen, durven al wel eens te lachen, maar beseffen daarna al gauw dat zij geen poot hebben om op te staan. Op één poot kan je niet staan, maar op twee poten kan het zeker wel. Zelfs als die aan één kant van je lijf staan, dat bewijst Coada!