Raf & Rani

De Gadget Goeroe: slimme alarmsystemen

Alarm header

Alles in ons leven wordt vaker met het internet verbonden. Dat gaat van koelkasten, verwarmingen, wasmachines, ... maar nu ook alarmsystemen!

Zo'n alarmen zijn sinds kort op de markt te vinden. Onze Gadget Goeroe, Alain Claes, nam de iSmartalarm mee naar Raf & Rani

Wat het systeem zo handig maakt, is dat alles werkt op batterijen (die je jaarlijks moet vervangen) en verbonden is met je WiFi-netwerk. Je hangt de verschillende sensoren waar je maar wil in huis, verbind ze met je netwerk en opent de bijhorende app. Dat is alles!

Overal ter wereld

Je kan ook een camera installeren die ervoor zorgt dat, waar je ook maar bent in de wereld, je een oogje in het zeil kan houden. Zo nam de gadget goeroe de iCamera KEEP Pro mee. 

Deze camera draait rond en je kan alles in HD bekijken via de app. Wanneer decamera een persoon detecteert, volgt hij de persoon automatisch!

Niet enkel rozengeur

Er hangen uiteraard ook nadelen aan...

Je kan de gevoeligheid niet instellen zoals bij de professionele systemen. Je huisdier wordt dus ook gedetecteerd. 

Ook je WiFi kan voor problemen zorgen: als je te maken hebt met een slimme dief, kan hij je WiFi uitschakelen of dwarsbomen, zodat hij ook je alarmsysteem kan uitschakelen. 

Wat kost het?

Je kan zo'n alarmsysteem al vanaf 175 euro krijgen. Het systeem kan groeien naarmate je andere/extra optie's wil.