Raf & Rani

De favoriete spruitjes-recepten van groentenchef Seppe Nobels

Joe seppe nobels keuken

Brusselse spruitjes, Choux de Bruxelles, Brussels sprouts... Duizend-en-een namen voor de meest geliefde en gehate groente ter wereld. We eten ze steeds minder en vooral de jongste generatie lijkt er hun buik vol van te hebben, maar gelukkig deelt groentenchef Seppe Nobels zijn favoriete recepten om het Belgische groene goud te bereiden.

Het water loopt je gegarandeerd in de mond met deze vier recepten:

Deze gerechten en nog veel meer heerlijke recepten vind je terug in het boek 'Een Kookboek' met 450 klassiekers van Seppe Nobels.

Geroosterde spruiten met schuim van beurre blanc

Ingrediënten

Bereiding


Salade van spruiten

Ingrediënten (voor 4 personen)

Bereiding

Risotto van spruiten met oude kaas en waterkers

Ingrediënten (voor 4 personen)

Bereiding

Gestoofde spruiten met mungbonen en spruitentoppen

Spruitentoppen zijn de niet-dichtgegroeide spruitjes op de top van de spruitenplant. Ze zijn in hetzelfde seizoen verkrijgbaar als spruiten.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Bereiding