Alexandra werkt!

De carrièreswitch: van verpleegkundige tot wijnboer

Champagne header

Carine Vanderwegen is verpleegkundige van opleiding en had haar droomjob eigenlijk al gevonden. Ze droomde er altijd van om ooit een rusthuis uit te bouwen en te leiden. Dat heeft ze ook voor 86 bewoners gedaan in Linter. Toch heeft ze vorig jaar nog een switch gemaakt en die had een klein beetje met het rusthuis te maken.

Ze wilde de 5de verjaardag van het rusthuis niet ongemerkt voorbij laten gaan en liet, op aanraden van een collega, een eigen Champagne-etiket ontwikkelen. Het werd uiteindelijk een volledig gepersonaliseerde Champagne ter ere van het rustoord en toen had ze, letterlijk en figuurlijk, de smaak te pakken.


Ze plande met haar man vakanties naar Frankrijk in om daar Champagne te gaan proeven en zo kwam stilaan het idee op om haar eigen Champagne op de markt te brengen. La Cave aux Bulles is daarvan het resultaat. Voorlopig is dat een webshop, maar eind dit jaar opent ze ook een winkel in Antwerpen, op het Eilandje, net over het Red Star Line Museum.

Het is de bedoeling om er Champagne te verkopen, maar er zullen ook degustatieavonden georganiseerd worden en je zal er flessen kunnen laten personaliseren. Meer info vind je op www.lacaveauxbulles.com