Alexandra werkt!

De carrièreswitch van Véronique Van Handenhove

Superette header

In de Kantstraat in Lier vind je ‘Superette Ninette’, een leuke geschenkenwinkel met originele hebbedingen. Véronique Van Handenhove is de enthousiaste uitbaatster nadat ze een carrièreswitch maakte.

Veronique’s eerste job was assistente ‘verkoop en marketing’ bij Van Dale, het woordenboekenbedrijf. Ze groeide er uit tot eindverantwoordelijke in Vlaanderen en deed haar werk graag. Helaas, met de komst van het internet, werden papieren woordenboeken minder populair. Na 23 jaar volgde om economische redenen haar ontslagbrief.

Dat was een moeilijke periode. Véronique was toen 46, niet meteen de makkelijkste leeftijd om een nieuwe job te vinden, maar ze heeft toen een hele goede begeleiding gekregen van een outplacementkantoor. Uit testen die ze aflegde, bleek dat een eigen zaak iets voor haar was. Ze was al enkele jaren bezig met het zelf maken van juwelen en dat kon nu meer uitgebreid worden met een winkeltje.

Uiteindelijk werd de naam ‘superette’ gekozen omdat het een meer overkoepelende term was waardoor ze niet alleen juwelen, maar ook geschenken kon verkopen, zowel voor mannen als vrouwen. Daarnaast geeft ze ook creatieve workshops.

Ga alvast ‘ns kijken op de website van Superette Ninette.