
Steffi Vertriest heeft al jaren haar eigen foodieblog, byebyecheeseburger, en vorige week verscheen haar nieuw kookboek: Méér Gezonde Goesting. Daarin staan allerlei recepten die je een boost geven, waaronder:
- Makkelijke on-the-go receptjes
- Lekkere slaatjes
- Hemelse dessertjes
- Maar ook frisse drankjes waaronder home made ice-tea’s
Steffi lichtte er voor ons haar ‘courgettemout’ uit: een sneaky veggie-ontbijt, niet met haver, maar met courgette! Vaak vinden we het moeilijk om groenten te verwerken in onze maaltijden, terwijl ze zò voedzaam zijn. Met dit ontbijt heb je alle nodige vitaminen binnen, terwijl je kan genieten van een lekker ontbijt dat helemaal niet hartig smaakt.
Je vindt Steffi’s nieuwe kookboek in de boekhandel. Het recept kan je hier nalezen.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1 courgette
- 250 ml amandeldrink
- 100 gr haver
- Kleine peren
- 1 tl kokosolie
- 1 el ahornsiroop of honing
- 1,5 tl vanille-extract
- 1/2 tl kaneel
- 2 handjes vol blauwe bessen
- Extra honing als topping
- 1 snuifje zout
Bereidingswijze
- Schil de courgette.
- Snijd hem in groffe stukken.
- Doe de amandeldrink en de stukken courgette in een blender.
- blend tot een gladde massa.
- Verwarm de courgette-melk in een steelpannetje en doe er de haver bij.
- Voeg ook een snuifje zout toe.
- Laat het inkoken tot de gewenste dikte.
- Snijd ondertussen de peren in stukjes (de schil mag eraan blijven).
- Stoof ze gaar in een pan met wat kokosolie.
- Wanneer de courgette-pap de juiste dikte heeft, zet dan het vuur af en voeg er de ahornsiroop (of honing), het vanille-extract en de kaneel bij.
- Roer door elkaar.
- Schep in een kommetje en werk af met de gestoofde peren en blauwe bessen.
- Voeg on top nog een beetje honing toe.
Je vindt Steffi’s nieuwe kookboek in de boekhandel. Het recept kan je hier ook nog eens nalezen.