
Renata Rehor besliste enkele jaren geleden om meer te sporten en ze ging de uitdaging aan om een marathon te lopen. Ondanks haar goede voorbereidingen, was ze altijd moe en ze wist niet hoe dat kwam. Na een heuse zoektocht ontdekte ze dat de oorzaak bij haar voeding lag. Ze at de verkeerde dingen en ook onvoldoende. Ze is zich dan meer gaan verdiepen in voeding en leerde hoe de juiste voeding je meer energie kan geven, of je nu sport of niet. Ook hoeveel je eet is ontzettend belangrijk, want we eten niet altijd omdat we honger hebben, maar gewoon ook omdat we zin hebben.
Meer tips lees je in haar boek, Food2Run, of op haar website www.food2run.com. Daar vind je ook enkele lekkere recepten.
Hier alvast een voorsmaakje: spinaziemuffins!
'Deze muffins zijn gewoonweg lekker en
onverslaanbaar als herstelsnack na een lange training of wedstrijd. Ook in de brooddoos
van de kinderen zijn ze een succes.'
Recept
15 MINUTEN (+ 15 MINUTEN IN DE OVEN)
VOOR 10 MUFFINS
150 g jonge spinazie
150 g bruine tarwebloem
1 tl bakpoeder
1 snufje zout
2 eieren
80 ml magere melk
60 g geraspte parmezaan
1 el kokosolie
1 el bloem
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de spinazie en laat hem in een stoommandje boven op een pot kokend water slinken.
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout in een grote slakom.
Voeg de eieren en de melk toe en klop het mengsel met een garde.
Meng de spinazie en de parmezaan erdoor.
Vet een muffinvorm in met kokosolie en bestrooi met een eetlepel bloem. Schud de overtollige bloem eruit.
Verdeel het deeg over 10 muffinvormpjes en plaats 15 minuten in de oven.
Laat de muffins afkoelen op een rooster.