
Voor Goedele Leyssen staat gezond leven op de eerste plaats. Dat doet ze met yoga, meditatie- en ademhalingsoefeningen én ook met gezonde voeding.
Ze schreef al enkele boeken die je helpen om je leven een boost te geven en sinds kort ligt haar derde boek, ‘Moodfood’, in de winkel. Daarin beschrijft ze hoe eten gelinkt is aan emoties en hoe je je emoties in balans kan brengen door juist te eten. Dat kan je eenvoudig toepassen op je werk.
Stress?
- Heb je stress of ben je overbezorgd, drink dan gemberthee. Gember vermindert stress en verbetert de stemming.
Nood aan rust?
- Zoet is een smaak die een geruststellend gevoel geeft. De zoete smaak brengt de suikerspiegel en emoties in balans.
- Neem eens een wortel in plaats van een koekje, wortels zijn van nature ook zoet. Verbied jezelf niet om een koekje te nemen maar kijk of je na het eten van die wortel er nog zin in hebt.
Angstig?
- Een zoute smaak stabiliseert.
- Ben je angstig, grijp dan niet meteen naar een zak chips of gezouten nootjes. Eet olijven of gerookte zalm, twee gezonde alternatieven om het angstig gevoel te reduceren.
Meer tips vind je op de website van Goedele: of in haar gloednieuwe boek ‘Moodfood’.