
Als je op je werk een dipje krijgt, dan komt dat wel ‘ns door een hongertje. Het is niet makkelijk om dan iets te vinden dat gezond en allergievriendelijk is, én je ook energie geeft.
Alexia Stevens heeft daar een oplossing voor. Ze heeft net een boek uitgebracht, Iedereen Eet Mee, waarin ze recepten geeft voor mensen die een voedselintolerantie hebben, zoals een gluten- en lactoseintolerantie. Ze had al langer een blog, Must Be Yummie, en daar is nu dit boek uit gegroeid. Je vindt er vooral ontbijt- en snackrecepten in, maar ook heerlijke warme gerechten.
Ze deelde alvast één makkelijk recept met ons!
Speculaasnoten
Ingrediënten
- 250 g cashewnoten
- 2 el esdoornsiroop
- 1 el speculaaskruiden
- 1 snuf zout
- Optioneel: een beetje mandarijnzeste voor een frisse toets!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Hussel alle ingrediënten door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmat.
- Spreid de noten uit over de bakplaat.
- Bak gedurende 10 à 15 minuten en roer om de 5 minuten eens door de noten. Let goed op dat ze niet aanbranden.
- Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Bewaar in een luchtdichte doos.