Raf & Rani

De beste tips & tricks voor puberende tieners

Foto sarah

Elke dinsdagavond is Sarah Van Gysegem van de Gezinsbond te gast in de studio bij Raf & Rani. Elke week komt ze met de beste tips & tricks om het samenleven met je tiener zo soepel mogelijk te laten verlopen. Veel ouders maken zich namelijk zorgen over hoe hun kind omgaat met social media, alcohol, uitgaan, seks, enzovoort. 

Sarah geeft de nodige opvoedingsondersteuning en schreef er ook een boek over. Hierin geeft ze advies over de opvoeding van kinderen tot pubers

Hoe laat ik mijn kinderen opruimen?


Tieners en hun smartphone zijn onafscheidelijk. Welke afspraken maak je?

Tieners vandaag hebben bijna allemaal een smartphone. Digitaal is hun moedertaal. Daarvoor moeten we een beetje begrip hebben, maar trop is te veel. Het moet leefbaar blijven.

Op de website veiligonline.be vind je al een pak tips, maar het is belangrijk dat je afspraken maakt met je zoon of dochter. Sarah geeft een pak tips en tricks.


Wat doe je als je zoon of dochter na de eerste dag al schoolmoe is?


Zo herstel je het slaapritme van kinderen

Alle kinderen moeten volgende week weer naar school, maar hun slaapritme is nog niet wat het moet zijn. Ze slapen een gat in de dag en dat komt door die lange zomervakantie. Hoe krijg je dat slaappatroon snel weer aangepast aan dat nieuwe schooljaar? Dat weet Sarah Van Gysegem als geen ander.


Zo ga je om met verliefde pubers

Hoe ga je om met het liefdesverdriet van pubers? Dat weet Sarah Van Gysegem als geen ander.