80's top 1000

De 80's favorieten van... Carl

80s joe fotokader

Ben jij ook zo gek van de jaren '80 zoals Carl?

Je hebt vast en zeker muziek uit de jaren '80 waarvan je hart sneller slaat.

Stem die nummers onderaan deze pagina in onze 80's Top 888. Alleen zo kan jij onze lijst mee beïnvloeden. Het resultaat van de stemming, hoor je vanaf maandag 5 februari op Joe.

Om je wat inspiratie te geven, hebben we de favorieten van Carl op een rijtje gezet:

Toto met Stop Loving You

Van Toto had ik ook Rosanna, Africa en wel 100 andere tracks kunnen geven die ik super vind. Ze hebben zoveel meer gemaakt! 

Deze is sinds de lente van ‘88 mijn favoriet, uit de voortreffelijke LP ‘The Seventh One’. Het liedje waarop ik mijn lieve vrouw leerde kennen, mijn liedje, de soundtrack van mijn leven en live ook FANTASTISCH !


Abba met The Winner Takes It All 

uit 1980, ik zal in het eerste middelbaar toen. Lang leve mijn vier favoriete Zweden. Ik ben een Scandinavië freak en heb ABBA altijd goed gevonden en werd daar voor uitgelachen op school.  

Ik heb nooit in hokjes gedacht qua muziek. Nu lijkt dat vanzelfsprekend, maar in 1980 was het ‘not done’ om tussen pakweg de AC/DC en Van Halen fans in de klas stand te houden en ABBA goed te vinden, zonder daarvoor bijgeklopt te worden (lacht).


OMD met Enola Gay 

Toen ik dit nummer op de radio hoorde ben ik meteen op de fiets gesprongen om de single plaat te gaan kopen. Hun elektronische sound bepaalde mee het geluid van toen.  Toen ze dit jaar hier op bezoek waren was dat een hartelijke ontmoeting met 2 muziekhelden.


Guns ‘n Roses met Welcome to the Jungle 

Alleen al voor de intro... alles geven en rocken!  

Ik draaide deze plaat jarenlang als beginjingle van ons vrijdagavondprogramma op een echt dancezender, puur om even goed te contrasteren met de beats, maar ook omdat ik niet in hokjes denk.


Michael Jackson Human Nature

Een vergeten parel uit Thriller.

Ideaal chill en sexy nummer (en geschreven door Steve Porcaro van Toto).


Simple Minds met ‘81 ‘82 ‘83 ‘84 

uit New Gold Dream: volume op 10 en gaan!