Het Heilig Huis van Hanssen

Cath Luyten openhartig over relatie met Frank: "Tijdens de seks hoor ik zijn nieuwe hartklep sneller tikken

Headerevi

In 'Het Heilig Huis Van Hanssen' gaat Evi Hanssen geen enkel taboe uit de weg. Vanmorgen had ze het in een openhartig gesprek met presentatrice Cath Luyten over het leeftijdsverschil met haar man, Frank Raes én over de hartoperatie die hij in 2009 onderging.

'Hij is er 63 en ik ben net 40 geworden', zei Cath Luyten. ‘Het gaat eigenlijk wonderwel, maar toen Frank zijn hartoperatie onderging, dacht ik wel meteen: "Voila, hier zullen we het hebben. Want de mensen zeiden altijd dat ik niet moest trouwen met een oudere man. De angst is er wel nog na die hartoperatie."' Cath vertelt ook emotioneel over het moment waarop ze te horen kreeg dat het niet goed ging met haar man en wat de gevolgen zijn van de hartklep. "Frank heeft nu een nieuwe hartklep van carbon en je hoort het getik wanneer de hartklep dichtgaat. Dus als wij seks hebben, hoor je die klep natuurlijk veel sneller gaan. Het is ook wel gemakkelijk, want dan weet je meteen dat je moet downsizen", lacht Cath.

Verder ging het ook nog over het moederschap, daarvoor had Evi de hulp ingeschakeld van Frank Raes en hem gevraagd te beschrijven waarom Cath een goeie mama is voor hun zoontje Billy. "Cath is een goeie mama omdat ze heel goed meegaat in de geest van onze zoon en mee met hem kan fantaseren. Dat typeert haar wel als mama. Ik heb daar iets meer moeite mee, ik ben realistischer, meer down to earth. Ze is ook strenger, ik ben een vrij brave papa, ik geef hem makkelijker gelijk. Ze is wel strenger maar tegelijkertijd zeer nauw met hem, dicht bij zijn hart.”

De woorden van Frank Raes kwamen als een complete verrassing voor een zichtbaar emotionele Cath, “Dit bespreken wij nooit thuis en dat hij nét dat hier bemoeit vind ik echt wel heel mooi.” En Frank Raes verklapte ook nog waarom Cath een goeie minnares is: