Buitenspeeldag 2016: 4 tips van Hanne uit De Mol

Buitenspeeldag actie 04

De Buitenspeeldag is een initiatief van onder andere VTMKZOOM, in samenwerking met de Vlaamse gemeenten en de Vlaamse overheid. Kinderen hebben op de Buitenspeeldag geen enkel excuus om binnen te blijven, want alle kinderzenders tonen de hele namiddag een zwart scherm. Bjorn en Tess vroegen Hanne van De Mol enkele extra tips om buiten te spelen.

Tip 1: Scheerschuim

"Met scheerschuim kan je alle kanten op", zegt Hanne, die verjaardagsfeestjes voor kinderen organiseert. "Je kan er bijvoorbeeld tikkertje mee spelen. Spuit wat scheerschuim in het handje van de tikker en laat hem een van de andere kindjes tikken met zijn toefje schuim!"

Maar je kan ook leuke kapsels maken met scheerschuim. Spuit voldoende schuim op het hoofdje van de kinderen en maak er de gekste kapsels mee. Wel opletten voor de ogen!

Tip 2: Insectenhotel

Een insectenhotel kunnen kinderen heel gemakkelijk maken. Voor de eenvoudige versie volstaat het om allerlei takjes, wat stro en wat oude grassprietjes te verzamelen en die samen te binden. "Maar als je graag uitpakt met je insectenhotel, kan je de kindjes beter even helpen," zegt Hanne. "Op internet vind je tal van toffe ideeën, waardoor je een prachtig hotelletje kan maken!"

Tip 3: Reis rond de wereld

"Reis rond de wereld is een klassieker die al-tijd werkt. Met stoelen, tafels, hoepels en touwen maak je een groot hindernissenparcours in je tuin." Het gras is dan in de fantasie van de kinderen heel diep water en de voorwerpen zijn de eilandjes waarop de wereldreizigers veilig kunnen lopen.

Tip 4: Auto rijden zoals mama & papa

"Wat ook een leuk spelletje voor buiten is, is het namaken van een rijweg. Je kan met krijt op beton een rijweg tekenen, of met bloem enkele rijstroken aanduiden in het gras. Daarmee maak je een klein parcours waar de kinderen zich kunnen uitleven." Met zelfgemaakte auto's, waarvoor je kartonnen dozen en een likje verf gebruikt, wordt de Buitenspeeldag helemààl top!

Of Hanne nog geen Mol-spelletje had bedacht, vroeg Bjorn zich af. Maar kindjes een hele namiddag laten liegen... dat zag Hanne toch niet zitten. Hanne bleek bovendien ook nog eens jarig vandaag, dus dat wordt een extra leuke Buitsenspeeldag... én -nacht!