QUEEN

Bohemian Rhapsody op #1 in de Top 2000

Joe default

Bohemian Rhapsody is de populairste hit aller tijden volgens de luisteraars van JOE fm. Queen kreeg de meeste stemmen en herovert hiermee de eerste plaats in de Top 2000 van JOE. Vorig jaar moesten de Britse groep deze positie afstaan aan Bryan Adams. Zijn Summer Of 69 strandt dit jaar op de tweede plaats, gevolgd door Dancing Queen van ABBA.

Stromae is de hoogste nieuwe binnenkomer met Formidable op nummer 98, in totaal staat de populaire Belgische zanger met vijf liedjes in de Top 2000. Gorki blijft de hoogst genoteerde Belgische band met Mia op nummer 31, Love Never Felt So Good van Michael Jackson is het hoogst genoteerde nummer dat in 2014 uitkwam.

Dit is de Top 10 van de Top 2000:

1. Queen - Bohemian Rhapsody
2. Bryan Adams - Summer Of 69
3. ABBA - Dancing Queen
4. Eagles - Hotel California
5. Meat Loaf - Paradise By The Dashboard Light
6. Led Zeppelin - Stairway To Heaven
7. Michael Jackson - Billie Jean
8. The Rolling Stones - Angie
9. Deep Purple - Child In Time
10. Barry White - You’re The First, The Last, My Everything

Herbekijk hieronden de volledige lijst, inclusief alle hoesjes en videoclips van de 2000 liedjes, op JOE.be of beluister de Top 2000 in Spotify.
De 5-CD box Top 2000 volume 6 in de winkel en in iTunes te koop.

Top 2000 begeestert heel Vlaanderen
Twaalf dagen lang luisterde heel Vlaanderen naar de Top 2000. De JOE-luisteraars brachten meer dan dertig duizend stemmen uit op hun favoriete greatest hits. Op JOE.be lieten drieduizend luisteraars weten waar ze naar de Top 2000 luisterden en er werd in totaal voor meer dan 15 jaar aan minuten naar de live videostream gekeken.

Thank You For The Music
40 jaar na hun doorbraak met Waterloo, is ABBA nog steeds razend populair. Zij staan dit jaar met 23 liedjes in de Top 2000, geen enkele groep doet het beter. Daarom gaat JOE fm ABBA op een bijzondere manier bedanken: de JOE-dj's willen met zoveel mogelijk luisteraars samen Thank You For The Music zingen. Elke luisteraar kan nog tot vrijdag 26 september achter zijn webcam meteen meedoen en meezingen. Ook bekende Vlamingen doen mee: oa Regi, Kris Wauters, Gunter Lamoot en Dina Tersago hebben hun deel reeds ingezongen.

Na de Top 2000 worden alle beelden gemonteerd tot een interactieve videoclip. JOE-dj Jan Bosman vliegt vervolgens naar Stockholm en zal proberen om de clip persoonlijk aan één van de ABBA-leden te overhandigen.