Top 2000

Bohemian Rhapsody blijft op #1 in de Top 2000

Joe default

Na een marathonuitzending van tien uur sloten Jan Bosman en Alexandra Potvin de Top 2000 af.
Voor het zevende jaar op rij bracht JOE de voorbije twee weken de allergrootste hits in één muzikale lijst. De JOE-luisteraars stemden Queen op één, op de voet gevolgd door Bryan Adams met Summer of ’69 en ABBA met Dancing Queen.
Dit jaar gaven de JOE-dj's ook een reis weg naar de geboorteplaats van de nummer 1-artiest in de lijst. De gelukkige winnaar is Kristel uit Borsbeek geworden, die naar Zanzibar, de geboorteplaats van Queen-frontman Freddie Mercury, mag.

Liefde Voor Muziek duikt op in de Top 2000, Mia van Gorki voor het eerst in de Top 10

De Top 2000 brengt dit jaar een aantal nieuwigheden met zich mee: zo duikt het VTM-programma Liefde voor Muziek voor de eerste keer op in de lijst. Stan Van Samang staat immers voor het eerst in de Top en dat met z’n single Goeiemorgend, Goeiendag, een nummer dat voortkwam uit het programma. De hoogst genoteerde Belg dit jaar is dan weer Luc De Vos zaliger: Mia van Gorki staat op nummer 8. Het nummer komt zo voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Top 2000 voor in de top 10.

De meest genoteerde groep dit jaar is opnieuw ABBA met 23 noteringen. Het oudste nummer is Mad About The Boy van Dinah Washington. Een andere opvallende stijger in de lijst is The Scene. Hun single Iedereen Is Van De Wereld steeg van nummer 347 vorig jaar naar de 84ste plaats dit jaar.

De volledige top 10:

01. Bohemian Rhapsody - QUEEN
02. Summer Of '69 - BRYAN ADAMS
03. Dancing Queen - ABBA
04 . Hotel California - EAGLES
05. Billie Jean - MICHAEL JACKSON
06. With Or Without You - U2
07. Paradise By The Dashboard Light -MEAT LOAF & ELLEN FOLEY
08. Mia - GORKI
09. Stairway To Heaven - LED ZEPPELIN
10. Dancing In The Dark - BRUCE SPRINGSTEEN

Bekijk hier de volledige lijst of herbeluister de lijst op Spotify.

Kristel uit Borsbeek wint reis naar Zanzibar met introquiz

Hoe snel herken je de allergrootste hits? Daar draaide het om in de Introquiz. Twee weken lang trokken de JOE-dj’s door het land om de quiz te spelen. Wie als eerste de DJ vond, kon meespelen en kreeg als opdracht om zo snel mogelijk het nummer te raden aan de hand van de intro. Kristel uit Borsbeek wist in de finale uiteindelijk de meeste artiesten te raden en vertrekt dan ook binnenkort op reis naar Zanzibar, de geboorteplaats van Queen-frontman Freddie Mercury.