Alexandra Potvin

Anne op nr 1 in de Lage Landen Top 100

Joe default

De hele maand mei is het TOP 100 maand bij JOE fm, met elke vrijdag een hitlijst rond een ander muzikaal thema. Alexandra Potvin en Jan Bosman draaiden in de Lage Landen Top 100 de beste Nederlandstalige liedjes.

De muzikale interland tussen België en Nederland werd gewonnen door Clouseau. Anne kreeg de meeste stemmen van de JOE luisteraar. Marco Borsato, die deze week drie optredens geeft in het Sportpaleis, strandde op de tweede plaats met Dromen Zijn Bedrog. Mia van Gorki vervolledigt de top 3.

Het was een nek-aan-nekrace tussen Clouseau en Marco Borsato: ze staan allebei met vijf nummers in de Lage Landen Top 100. De top 100 bevat 58 Belgische liedjes, uitgevoerd door 36 Belgische artiesten tegenover 42 Nederlandse liedjes door 30 artiesten uit Nederland.

Dit is de Lage Landen Top 10:
01. Clouseau - Anne
02. Marco Borsato - De Meeste Dromen Zijn Bedrog
03. Gorki - Mia
04. Ann Christy - De Roos
05. De Kreuners - Ik Wil Je
06. Andre Hazes - Zij Gelooft In Mij
07. Guus Meeuwis En Vagant - Het Is Een Nacht
08. Raymond van het Groenewoud - Meisjes
09. Rob de Nijs - Het Werd Zomer
10. Frank Boeijen Groep - Kronenburg Park

De hele week maakten de luisteraars van JOE fm kans op kaarten voor één van de concerten die Marco Borsato deze week in het Sportpaleis gaf.
Voor drie luisteraars deed Marco Borsato iets bijzonder: Annie, Evy en Els werden door Borsato tijdens het optreden in de spotlight geplaatst. Marco zong speciaal voor hen het lied 'Waarom Nou Jij?’.

Volgende week, op de laatste vrijdag van mei, presenteren Bjorn Verhoeven en Lenke van Olmen de Regenboog Top 100. Met de regenboogvlag in de hand zal deze dag veel disco, fun en vrolijkheid brengen.