AMY WINEHOUSE

Amy Winehouse komt terug als hologram

Joe default

Een Engelse miljonair is bezig om een hologram van de overleden zangeres te laten maken. Deze 3D-versie van Winehouse zal dan samen met een orkest op wereldtoernee vertrekken.

Optredens van overleden artiesten bestaan al langer. Zo kan je nog steeds naar Elvis of Michael Jackson gaan kijken, waarbij archiefbeelden van de artiest getoond worden met een live-orkest op de achtergrond.

Nieuwe hologram-technologie maakt het stilaan mogelijk om 3D versies op het podium te laten bewegen. Dit was twee jaar geleden voor de eerste keer te zien op een festival in Amerika, waar een hologram van de overleden rapper Tupac Shakur plots weer op het podium stond.

De miljonair Alki David heeft nu aangekondigd dat hij dezelfde plannen met Amy Winehouse heeft. Als de technologie zich op deze manier blijft ontwikkelen, dan gaan we over een paar jaar misschien weer naar een concert van The Beatles kunnen. En die kunnen er dan weer uitzien alsof ze nog 25 jaar oud zijn.

Amy Winhouse overleed in 2011 op 27-jarige leeftijd in haar huis in Londen. Haar greatest hits zijn Rehab en Back To Black.