ELVIS PRESLEY

Amerikanen ruziën om Elvis-gitaar

Joe default

In de Verenigde Staten is het nationaal nieuws: van wie is de Elvis-gitaar? Robert Johnson heeft een Elvis-gitaar geschonken aan het National Music Museum in South Dakota. Larry Moss beweert echter dat hij daartoe geen rechten had, omdat hij op dat moment rechtmatige eigenaar was.

Alles draait om een gitaar die The King heeft weggeschonken aan een fan tijdens zijn tour in 1977. Op een concert in Sint-Petersburg sprong een snaar en begaf de riem het, dus gaf de zanger ze weg. Robert Johnson kreeg de gitaar te pakken en had de gitaar jaren in bezit. In 2007 had Larry Moss de kans om de gitaar te kopen van Johnson. Een betalingsovereenkomst die dateert van 2008 toont dat Moss $120.000 zou betalen aan Johnson in ruil voor enkele gitaren. Bij de bewijsstukken zit ook nog een cheque van $70.000 die Moss had uitgeschreven voor Johnson. Maar Johnson beweert dat Moss niet de volledige som betaald heeft, waardoor Johnson volgens hem eigenaar van de gitaar gebleven is.

Moss kan er absoluut niet mee lachen dat Johnson de gitaar heeft weggeschonken aan het museum. Voor hen maakt het niet uit of Moss de eigenaar was of niet, vanaf het moment dat de gitaar in het bezit van het museum kwam, vervielen volgens hen toch al zijn eigendomsrechten.

Een rechter heeft nu de opdracht gekregen om uit te zoeken wie de rechtmatige eigenaar was toen de gitaar aan het museum geschonken werd.