
Olijfolie, kokosolie, sojaolie, ... Ben jij ook de weg kwijt als het gaat over een gezonde, maar vooral juiste olie voor je gerecht?
Elke maandag tussen 16u en 19u nodigen Raf & Rani Sandra uit om vragen te beantwoorden van luisteraars. Deze week vroeg luisteraar Sofie zich af of Sandra haar wegwijs kon maken in de wereld van olie, want zij zag de bomen door het bos niet meer.
Hierbij een paar tips:
- Extra vierge olijfolie gebruikt Sandra als basis olie. Best gebruik je deze voor koude gerechten. Deze mag je ook verhitten, maar deze extra vierge olijfolie kan niet tegen hoge temperaturen.
- Kokosolie, arachideolie of geklaarde boter kan je af en toe gebruiken om te bakken. Deze kan je best niet als basis olie gebruiken, omdat ze vol zit met verzadigde vetten, waar we dan weer wat spaarzamer mee moeten omspringen.
- Lijnzaadolie is enorm gezond! Je moet wel van de smaak houden... ;-)
Heb jij nog een vraag voor Sandra Bekkari? Stuur ze dan op door het formulier onderaan in te vullen!