The Album Connection

The Album Connection: One Good Reason

Joe default

Hij zit er weer bij zondag. Ik kan het niet laten. Paul Carrack. De man kan probleemloos in elke drukke straat van Londen, Brussel, Parijs of Amsterdam rondlopen zonder dat iemand hem aanspreekt en toch heeft hij enkele wereldhits gescoord, nummer 1 gestaan in Amerika en gespeeld met de allergrootste muzikanten.

Paul Carrack is een stem uit duizenden met een anoniem gezicht. Zijn eerste plaat was meteen top 3 in Amerika, “How Long” met zijn groep Ace, ondertussen een klassieker, hoewel het liedje maar even aan de rand van de top 20 in zijn thuisland kwam kijken. Ook bij ons was het een bescheiden succes. Solo kwam de erkenning traag maar gestaag met de jaren 80 hits “I Need You” en “Don’t Shed A Tear”. Carrack speelde even graag in de schaduw van grootheden als Joe Cocker, Roxy Music, Eric Clapton, Ringo Starr en The Eagles.

Op verzoek van Mike Rutherford werd hij halfweg jaren 80 ingelijfd bij Mike & The Mechanics. De groep had 2 zangers en Carrack kluste even graag bij achter de keyboards. Daarom weten weinig mensen dat hij de gouden stem van “The Living Years”, “Over Your Shoulder” en “Silent Running” is.

Carrack schreef nummers voor Michael McDonald, Diana Ross en Tom Jones. En hij kan zorgeloos zijn boodschappen doen in het grootwarenhuis zonder dat iemand hem op de schouders tikt om hem een handtekening te vragen. Tenzij een diehard fan als ik.