The Album Connection

The Album Connection: Chris Rea

Joe default

Het is altijd uitkijken met verzamelalbums van Chris Rea. Hij had de vreemde gewoonte om zijn bekendste nummers geregeld opnieuw op te nemen, alsof hij niet tevreden was over de originele hitversie.
Hij vond zichzelf nooit een echte single-artiest, daarom bleef hij schaven aan een bepaald liedje, maar de koper voelde zich wel wat bedrogen als “Fool If Think It’s Over” of “Josephine” niet in zijn originele jas te horen was. Chris Rea is een artiest die zich nooit veel aantrok van zijn hitstatus en in eer en geweten degelijke albums afleverde die hem een trouwe achterban opleverde.
Maar als je zijn buit cd’s (23 studio-albums) overziet, zitten daar behoorlijk wat tijdloze nummers bij.

Ondertussen heeft hij zijn droom gerealiseerd door het schrijven van soundtracks – ook al waren die films niet bij ons te zien. Zijn laatste Santa Spirito project hoort zelfs bij 2 films en werd uitgesmeerd over 3 cd’s. Kortom: een eigenzinnige artiest die zijn eigen spoor volgt. Zo heb ik ze graag.
In deze album connection hoor je zeker “Loving You”, “Auberge” en “Tennis”. Vooral dat laatste nummer blijft een heel bijzondere single, die toen vaak op de radio te horen was, lang voor tennis écht populair werd.