5 Jaar JOE

5 Jaar JOE: 99 Luftballons (2014)

Atp 5jaarjoe beeled final

JOE fm werd vijf en ging een geweldige uitdaging aan: we brachten de grootste hit van Nena tot leven te brengen met 99 échte Lufballons

De grote verjaardagsfeesten van JOE fm

Het is een traditie geworden: elk jaar opnieuw probeert JOE fm haar verjaardag op een spectaculaire manier te vieren. Na de grootste verjaardagstaart (2010), de grootste coverband (2011), het verjaardagsfeest van Bjorn de Vuyst (2012) en de grootste klasreünie ooit (2013) vroeg JOE aan haar luisteraar welke 'greatest hit' tot leven gebracht moet worden.

99 Luftballons

'Dancing On The Ceiling’, 'Hotel California' maar ook 'Kuikentje Piep' en 'Sex On The Beach' waren enkele van de suggesties die de luisteraars afgelopen week instuurden. Uiteindelijk bepaalde de onschuldige hand van Mathisse, die net als JOE fm op 1 april vijf jaar wordt, in de OchtendJOE met Bjorn & Lenke dat het '99 Lufballons' werd.

Belofte maakt schuld: JOE fm ging de uitdaging aan om vóór 1 april 99 luchtballonnen te verzamelen en op te laten stijgen.

De dj's van JOE fm gingen samen met de luisteraars aan de slag gaan om dit evenement op te zetten. De burgmeester van Eeklo had goed nieuws: we konden onze verjaardag vieren op de terreinen van de Meetjeslandse Balloonmeeting. Ballonvaarders uit binnen- en buitenland reageerden enthousiast op onze oproep om met hun luchtballon langs te komen.

Nadat de 99 ballonnen gevonden zijn, hebben we ze gevuld met 300 JOE luisteraars.

5 Jaar JOE op zondag 30 maart

De weergoden waren JOE gunstig gezind: op zondag 30 maart was het prachtig lente-weer.En dus stegen 99 Luftballons op vanaf de sportterreinen van de stad Eeklo.
Leen Demaré en Jan Bosman verzorgden de live-uitzending ter plekke, de andere dj’s deden verslag vanaf het immense terrein. 99 Luftballons en andere greatest hits werden door Raf Van Brussel en zijn band live op het podium gebracht.

Finale

Rond 17.30u vond de grote finale plaats: alle 99 luchtballonnen werden rechtop gezet, wat een prachtig beeld opleverde. Daarna stegen ze één voor één op, inclusief een groene JOE fm luchtballon die special voor dit evenement gemaakt is.

Bedankt aan iedereen die het mogelijk maakte! Bekijk hier boven de leukste foto's en filmpjes.