Oekraïne 12-12

Een hele dag radio uit solidariteit voor Oekraïne. Dit was Oekraïne 12-12

Joe oekraine1212 svenornelis annreymen

Samen met Nostalgie, Qmusic, Radio 2, MNM, Joe en Studio Brussel maakten we op donderdag 17 maart de hele dag radio uit solidariteit voor Oekraïne, live vanop de Groenplaats in Antwerpen.

Bekijk hieronder een verslag van een dag vol grenzeloze solidariteit.

17.778.315 x bedankt!

Bedankt aan iedereen die keek, luisterde, doneerde, inzamelde, steunde. Samen toonden we dat Vlaanderen het hart op de juiste plaats heeft! ??

Dit was Oekraïne 12-12, live vanop de Groenplaats in Antwerpen

Bedankt voor de golf van solidariteit. Dankzij jullie steun kunnen de hulporganisaties van het consortium 12-12 alle broodnodige hulp geven aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Merci! :heart:

Jouw gift is nog steeds meer dan welkom via 1212.be.

Novastar brengt muzikaal hoogtepunt

Een gitaar en zijn stem. Meer heeft Joost Zweegers van Novastar niet nodig om een muzikaal hoogtepunt te brengen op de Groenplaats.

Minister Benjamin Dalle brengt bezoek aan de studio

Ook Vlaams minister van Media Benjamin Dalle kwam langs op de Groenplaats vandaag.

Meau krijgt iedereen even stil met 'Dat heb jij gedaan'

Hier worden wij stil van. Meau brengt ‘Dat heb jij gedaan’ op een volle Groenplaats.

Bart Peeters brengt 'Brood voor morgenvroeg'

"Waarom de waanzin het verstand versloeg". Bart Peeters slaat de nagel op de kop in deze medley van 'Brood voor morgenvroeg' en 'Je nam je jas'.

Bjorn Verhoeven en Ann Van Elsen zijn klaar voor de laatste loodjes!

Bjorn Verhoeven en Ann Van Elsen zijn er klaar voor! Het duo is er nog tot 21u met live radio ten voordele van de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Blijf solidair en doe jouw gift via overschrijving naar BE19 0000 0000 1212 of stuur een sms naar het nummer 1212. 

Pien & Vincent zijn aan de beurt

Avond-DJ's Pien en Vincent smelten van 16u tot 18u samen tot Team Piencent! ?

Sander Gillis en Anke Buckinx gingen langs bij tijdelijk opvangcentrum.

Sander Gillis en Anke Buckinx gingen langs bij een tijdelijk opvangcentrum van Fedasil en Het Rode Kruis in Molenbeek, waar ze Oekraïense vluchtelingen opvangen. ??

Bekijk hier de reportage:

Dreamteam Sander & Astrid staan paraat.

Sander en Astrid hoor je nu live van 14u tot 16u.

Rode Kruis helpt geliefden elkaar terug te vinden

In een oorlogssituatie raken familieleden elkaar vaak letterlijk kwijt. Het Rode Kruis probeert met hun project ‘Restoring Family links’ geliefden opnieuw bij elkaar te brengen. Marijke Peys van het Rode Kruis Vlaanderen vertelt dat het niet altijd een makkelijke opgave is: “Alles hangt af van de hoeveelheid informatie die we krijgen, maar ook de toestand van de conflictsituatie. Bij sommige dossiers hebben we binnen een aantal weken een oplossing, maar andere kunnen dan weer jaren aanslepen.”

Ook Aster Nzeyimana heeft een tiental jaar geleden zijn papa teruggevonden dankzij het project van het Rode Kruis. “Mijn papa is het contact met mij, mijn mama en mijn zus verloren door de burgeroorlog in Rwanda. Dankzij het Rode Kruis heeft hij ons kunnen contacteren. Ik weet nog hoe iemand van het Rode Kruis aan de deur stond met een brief. Dat moment vergeet ik nooit meer. Zo heb ik mijn papa leren kennen, en mijn ouders zijn nu nog altijd gelukkig samen. Dus het is heel schoon dat zoiets kan.”