Doe een gift voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Cocb01 3002 tv spot ending nl4

VRT, DPG Media en Play Media zetten hun schouders onder de steunactie van Consortium 12-12 voor Syrië en Turkije. De mediabedrijven roepen op om geld te storten voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije.

De aardbevingen die het grensgebied tussen Syrië en Turkije troffen, hebben al enorm veel doden veroorzaakt en honderdduizenden mensen hebben dringend noodhulp nodig. Dat laat de kijkers, luisteraars en lezers van VRT, DPG Media en Play Media duidelijk niet koud. Vanaf nu kan iedereen ook financieel steunen via Consortium 12-12

"Er is dringend hulp nodig, op zowel korte als lange termijn. Daarom roepen we iedereen op om samen in actie te komen voor de slachtoffers van deze humanitaire ramp", zegt 12-12 Coördinator Gilles Van Moortel. De 7 hulporganisaties die verenigd zijn in het consortium (Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam Solidariteit, Het Belgische Rode Kruis, Plan International België en UNICEF België) zetten de middelen in waar ze het hardst nodig zijn. 


Steunen kan via BE19 0000 0000 1212 of online via 1212.be


Radiozenders solidair

Op initiatief van de Nederlandse radiozender 3FM was er vanochtend om 8u45 in heel Europa een gezamenlijk radiomoment om solidariteit te tonen met de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.  

Gelijktijdig met heel wat radiozenders in Europa hoorde je op Joe 'People Help the People' van Birdy.Steunen kan via BE19 0000 0000 1212 of online via 1212.be