
Tijdens Tess Lunch kwamen er verschillende recepten binnen voor broodpudding.
Lekker en handig om mee te nemen naar je werk om te trakteren ...of zelf op te eten.
Voor de broodpudding van luisteraar Els heb je nodig:
- 300gr oud brood
- 1/2 l melk
- 200gr suiker
- 5 eieren
- 50g rozijnen (appel)
- een beetje kaneel
- 1 lepel vanillebloem
Luisteraar Machteld doet het als volgt:
- alle soorten brood (koffiekoeken, rozijnenbrood, suikerbrood...) wat je maar wilt en hebt
- voeg (op zicht) melk toe
- laat een paar uren weken
- voeg speculaas en pure chocolade toe
- eventueel wat appel en kaneel toevoegen
- doe het mengsel in een ingevette en bebloemde ovenschaal (tegen het vastplakken)
- bak een uur tot onderhalf uur in een oven op 175°C
- Even losschudden als je hem uit de oven haalt (zo plakt je broodpudding niet vast als hij afkoelt in uw schaal)
TIP: Machteld heeft er zelfs ooit overschot van paaseitjes en marsepein in gedaan.
Het recept van luisteraar Heidi gaat als volgt:
- oud brood en overschotjes van koeken indien je dat hebt
- alles in pan melk erbij tot alles bijna onder staat
- voeg vanillesuiker, witte suiker, kandijsuiker, rozijnen, ... toe
- opwarmen en stampen met pureestamper
- roer er een ei door
- voeg chocolade parels of restjes toe
- stort alles in een ingeboterde vorm
- bak de broodpudding 1 uur af op 175°C
Smakelijk!
Op zoek naar meer kookinspiratie?
Luister elke werkdag naar tussen 12u en 13u naar Tess Lunch met Tess Goossens.