80's Top 800

Dit was de 80's Top 800 in 2015

Lier

Het decennium van Michael, Prince en Madonna. Maar ook van Stock, Aitken & Waterman. Toen we het Eurovisie songfestival wonnen en het op het Mexicaanse voetbalveld ver schopten. Dát is de 80s Top 800 van JOE.

JOE fm trok voor deze editie van de Top – van maandag 18 tot vrijdag 22 mei 2015 - naar de Grote Markt in Lier. Elke avond stond er op het 80’s pop-up terras een speciale activiteit op het programma. Iedereen kon alles een hele week lang live volgen via JOE en JOE.be.

Bryan Adams haalt het voor het vierde jaar op rij met ‘Summer of ‘69’. Ook de rest van de top 3 blijft onaangeroerd met Michael Jackson met ‘Billie Jean’ op nummer 2 en U2 met ‘With Or Without You’ op nummer 3. De meest genoteerde artiest in de 80’s Top 800 is Michael Jackson met maar liefst 15 nummers, gevolgd door Madonna, die met 14 liedjes in de lijst staat.

De volledige Top 10:
1 Bryan Adams - Summer Of '69
2 Michael Jackson - Billie Jean
3 U2 - With Or Without You
4 Bon Jovi - Livin' On A Prayer
5 Madonna - Like A Prayer
6 Bruce Springsteen - Dancing In The Dark
7 Prince - Purple Rain
8 Tina Turner - The Best
9 Simple Minds - Don't You (Forget About Me)
10 Duran Duran - The Reflex

Tijdens de 80’s Top 800 was er ook elke avond een 80’s-activiteit gepland. Maandag zorgden Elke Van Mello en Heidi Van Tielen voor een 80’s work out met Min Hee Bervoets, jurylid van So You Think You Can Dance. Geen Songfestival zonder Jan Bosman: samen met Alexandra nodigde hij op dinsdag Sandra Kim en Liliane St.Pierre uit om hun songfestivalhit te komen zingen. Op woensdag daagden Carl Schmitz en Herbert Bruynseels WK ’86-helden Jean-Marie Pfaff, Leo Van der Elst, Erwin Vandenbergh, Jan Ceulemans en Danny Veyt uit voor een wedstrijdje tafelvoetbal. De Rode Duivels wonnen vlot van de JOE-dj’s met 20 tegen 7.

Raf Van Brussel stond donderdag op het podium met de Radiostars en verbaasde vriend en vijand met een geslaagd gastoptreden van JOE-collega Leen Demaré. 80’s-icoon Paul Michiels sloot de week feestelijk af met een optreden waarin hij zowel hits uit de 80's als van zichzelf en Soulsister speelde voor een volle Grote Markt in Lier.