Raf & Rani Reizigers: Zanzibar

Raf & Rani Reizigers: Zanzibar

Een azuurblauwe zee, parelwitte stranden en palmbomen. Lang hoef je niet te twijfelen om een reisje richting Zanzibar te boeken. Dries en Yuri bezochten deze droombestemming en kwamen met straffe verhalen terug. De do's en don'ts van Zanzibar ontdek je hier!

Wat moet je zeker (niet) zien?

Stone Town Is het oude centrum van Zanzibar stad, met levendige herinneringen aan de lange en kleurrijke geschiedenis van het eiland. Laat je verdwalen in de kleine, nauwe straatjes en bewonder de prachtige voordeuren waar de stad om bekend staat. Gedeelten van Stone Town staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vergeet zeker niet de markt te bezoeken waar je ogen te kort komt en overdonderd wordt door de geuren en kleuren van de kruiden en specerijen. Neem, als je maag het aankan, een kijkje op de vismarkt. Het verhandelen van de vis gaat nog op zeer ouderwetse wijze. Ook vind je in Stone Town het House of Wonders, het Arab Fort en het Palace Museum. Als laatste kan een bezoekje aan één van de lokale winkeltjes natuurlijk niet ontbreken. In stone town werd in 1946 een bekende zanger geboren: Freddy Mercury van Queen!

Wat moet je zeker (niet) doen?

Wil je meer te weten komen over de vele kruiden en specerijen die voorkomen op het eiland, dan is de spice tour een aanrader. Onder leiding van een gids worden diverse plantages op het eiland bezocht. Op de plantages wordt alles verteld over het verbouwen van de kruiden en specerijen. Ook krijg je volop de gelegenheid om de kruiden te plukken, te proeven en, als je dat wilt, aan te schaffen voor thuis. Duiken : Aan de westkust van Zanzibar vind je diverse kleine zandbanken, eilanden en riffen met een zeer divers onderwaterleven.

Wat moet je zeker (niet) eten?

We zouden niet aanraden om in Stone town op de markt te eten. ;-) Gezien het een echt resort eiland is eet je wel meestal sowieso in de hotels. Dat aanbod varieert naargelang het hotel dat je hebt geboekt.

Wat kost het? Dure of goedkope bestemming?

Naar Zanzibar kan je, voor zo een verre bestemming eigenlijk wel tamelijk goedkoop, als je de prijzen in de gaten houdt. Een week all-in met vlucht heb je al vanaf een 1300 euro per persoon. Je bent +- een 16uur onderweg met een tussenstop in Mombassa. Tip: Hou rekening met de Ramadan. Het leven schakelt een versnelling terug en vele winkels en restaurants zijn overdag gesloten. De lokale bevolking kan het in deze periode erg waarderen als je als toerist rekening houdt met de plaatselijke gebruiken.

 

Deel deze pagina: