Raf & Rani Reizigers: Phuket

Raf & Rani Reizigers: Phuket

Wat moet je zeker (niet) zien?

Wanneer je naar het zuiden van Thailand trekt, doe je dat vooral met de bedoeling om er een strand/rustvakantie te hebben. In het kader daarvan vinden we dat je zeker eens een boottrip moet doen naar een van de vele paradijslijke eilanden voor de kust van Phuket. Probeer wel dé grote toeristische kleppers als Maya Beach (The Beach) en Kao Phing Kan (ook wel James Bond Island genoemd) te vermijden. Door de grote aanwezigheid van toeristen op die eilanden zie je vooral toeristen en weinig eiland. Probeer bij je keuze van je excursie voor een kleinere speler te kiezen en probeer een aangepast programma te volgen. Wanneer je een klassieke tour volgt zit je de ganse dag tussen toeristen. Wanneer je in Thailand bent moet je ook wel een tempel hebben gezien. Wij bezochten de tempel van Chalong, op amper 10min rijden van Phuket. Een beetje verder staat de grote witte Buddha van Phuket, vanaf het platform heb je een prachtig zicht over de baai. 

Wat moet je zeker (niet) doen?

Op elke hoek van de straat kan je wel terecht voor een massage. Dit voor een fractie van de prijs van bij ons. Voor een 10 euro heb je een volledig uur massage. Hou er wel rekening me dat de échte Thaïse massage zonder Olie is, en het er nogal stevig aan toe kan gaan. Ook allerlei andere verzorging (manicure, pedicure, gezichtsverzorging, kan je laten uitvoeren voor geen geld). 

Verplaats je ter plaatse met de Typische Tuk-Tuk, het kost evenveel als een gewone taxi, maar je krijgt er gratis ambiance, luide muziek en een ritje in de openlucht bovenop. 

Wat moet je zeker (niet) eten?

Wanneer je een vakantie boekt naar Phuket, zorg dan dat je in je hotelverblijf enkel ontbijt boekt, geen volpension of all in. Phuket, en Thailand over het algemeen staat bekend voor zijn groot aanbod aan streetfood en heerlijke noedel-en visgerechten. Eigenlijk heb je weinig kans dat je het slecht treft, van de kleine kraampjes op straat tot de restaurants op de stranden, overal eet je er echt heerlijk, als je fan bent van Oosterse keuken natuurlijk. 

Wat kost het? Dure of goedkope bestemming?

Ter plaatse is alles echt goedkoop, en als je het in de gaten houdt en een skyscanner instelt voor je vluchtprijs kan je er voordelig naartoe reizen. Wanneer je niet afhankelijk bent van schoolvakanties kan je soms ook erg goedkoop een pakketreis boeken. 

Deel deze pagina: