Raf en Rani Reizigers: De Canarische Eilanden

Raf en Rani Reizigers: De Canarische Eilanden

Ontsnap aan de koude en trek naar de Canarische Eilanden! Dries en Yuri hebben de beste tips om alles er uit te halen. 
 
Wat moet je zeker (niet) zien?
 
Het voordeel van de canarische eilanden is dat het er het ganse jaar door aangenaam warm is. Het is een subtropisch klimaat. Nu is het er makkelijk 25 graden. 
Op Gran Canaria zijn de duinen van Maspalomas een echte aanrader, je kan er uren wandelen en je waant je in de Sahara. Het is dan ook echt Sahara-Zand dat vanuit Afrika de zee overwaait en de oranje-rode duiden vormt. De duinen zijn sinds de jaren 80 beschermd.
 
Op Tenerife is een bezoek aan de Teide, een vulkaan van bijna 4000 meter hoog is echt de moeite, je wandelt (of neemt de kabelbaan) de vulkaan op tot je je echt in een maanlandschap bevindt. Het is dan ook geen geheim dat het landschap van Tenerife het decor was voor films als Planet of the apes en Star Wars. Je kan ook overnachten op de Teide. Geweldige ervaring. Tenerife is ook een hotspot om Walvissen en Dolfijnen te spotten! Op Lanzarotte is het kleinste en speciaalste van de drie. Het volledige eiland is bedekt met lava en heeft dus weinig tot geen begroeiing. Het ganse eiland heeft een zwarte ondergrond. De grond is er erg warm op sommige plaatsen wanneer je 10 centimer diep graaft is de grond al te warm om vast te houden. In de vulkaan-parken tonen ze je de warmte van het eiland door een emmer water in de gat in de grond te gieten. Het water verdampt spontaan. 
 
Wat moet je zeker (niet) doen?
 
Op Lanzarote moet je zeker een bezoekje brengen aan het huis van kunstenaar César Manrique. De belangrijkste kunstenaar van Lanzarotte.
Hij heeft veel gedaan om het oorspronkelijke karakter van het eiland te behouden. Zo heeft hij bewerkstelligd dat alleen de traditionele kleuren groen, blauw en bruin zijn toegestaan voor deuren en kozijnen. De huizen mogen niet hoger zijn dan vier verdiepingen en moeten bovendien wit geschilderd zijn. Verder zijn grote reclame-uitingen verboden. Dit alles om het eiland zo veel mogelijk in oorspronkelijke staat te houden (in tegenstelling tot eilanden als Gran Canaria en Tenerife waar door massatoerisme veel "beton en neon" te vinden is) In Las Palmas op Gran Canaria kan je het huis van ontdekkingsreiziger Christoffel Colombus bezoeken. 
 
Maak er een 2-in 1 vakantie van en probeer tijdens je vakantie misschien ook een ander eiland te bekijken. De tussenvluchten via Air Canarias kosten de prijs van een treinticket bij ons.
 
Wat moet je zeker (niet) eten?
 
Canarische eilanden zijn grondgebied Spanje dus overal vind je geweldig lekkere tapas, verse vis, Paëlla,…
 
Wat kost het? Dure of goedkope bestemming?
De Canarische eilanden zijn tamelijk toeristisch, maar alles is er nog een stuk goedkoper dan bij ons.
 

Deel deze pagina: