Lifepowertool van Truus: levenscadeau

Lifepowertool van Truus: levenscadeau

Zorgen dat iedereen ook weer verder kan gaan na een ramp als die van vorig jaar in Zaventem dat is enerzijds je bekommeren om je gevoel van veiligheid: heb een plan, letterlijk, in de ruimte waar je komt
En deel twee is een levensgrote powertool.

niet enkel: hoe kan ik je dag beter maken, maar echt: hoe maak ik verschil. Àls onze kinderen niet doen wat we zeggen, maar doen wat we doen… hoe heb ik het dan, afgelopen jaar,  beter gedaan dan wat ik zag op TV. Hoe heb ik zelf gebouwd aan mijn stukje maatschappij waar dat soort dingen gewoon geen grond heeft?

Want nog lang voor iemand een bomgordel laat afgaan, echt of virtueel, leeft die mens in een omgeving waar dat de norm is: waar het gewoon is om pijn te doen, te slaan, aan te vallen, af te keuren, af te wijzen, minimaliseren, … Dat ontstaat niet ineens. Dat komt voort uit een hoop kleine momenten, waardoor zo’n bom , virtueel of echt, op een bepaald punt acceptabel gaat lijken. Waar het acceptabel wordt op te schelden en te schofferen, om te liegen en zo voort.

Dus: wat is mijn levenscadeau.

Ik zag afgelopen weekend een film Hacksaw Ridge. Waargebeurde verhaal van een Amrikaanse gewetensbezwaarde , Desmond Doss, die toch het leger in ging, maar als medic. Hij weigerde om een wapen nog maar aan te raken en aanvankelijk wordt hij tijdens zijn militaire opleiding gek verklaard, hij wordt afgetroefd en voor lafaard uitgemaakt door zijn compagnie, maar … hij ging wel mee naar het front, slag om Okinawa WO2.

Uiteindelijk is het deze kerel die, ongewapend en in zijn eentje 75 mensen van het slagveld haalt en hun leven redt terwijl de kogels om zijn oren fluiten.
Iedereen perplex.
Zijn verhaal: op dat slagveld wordt er zo veel kapot gemaakt. Het leek me geen gek idee om een beetje daarvan terug bij elkaar te plakken.

Wat plak jij bij elkaar?
Wat laat ik achter?
Dat is een uitgelezen moment om echt even na te denken: welk levenscadeau geef ik aan de wereld?
Aan mijn kinderen, mijn partner, mezelf, aan de wereld.
Welk positief verschil kan ik maken.
Wat voor soort maatschappij wil ik en. Hoe inspirerend ben ik?…
Wat is mijn levenscadeau?

Deel deze pagina: